Buszfosztogató bandát kaptak el a tiszafüredi rendőrök

Vágólapra másolva!
Több száz táblát, műszerfalakat, márkajelzéseket, pénztárgépeket és egyéb, autóbuszokról származó berendezéseket, megállóknál kihelyezett menetrendi tájékoztatókat és rendszámtáblákat találtak öt férfinél a rendőrök. Azzal gyanúsítják őket, hogy buszokat fosztogattak tavaly nyáron. 
Vágólapra másolva!

Tavaly júniusban

egy tiszafüredi buszpályaudvaron álló buszból ellopták a műszerfalat.

Ez előtt a jászberényi pályaudvaron lévő ledes táblákat és a műszerfalból szakszerűen kiszerelt berendezéseket vitt el valaki. A tiszafüredi kapitányságon ismeretlen tettesek ellen indult eljárás lopás miatt.

A nyomozás alatt számos hasonló esetre derült fény más megyékben is, kiderült, hogy a lopásokkal okozott kár több millió forintos és az is, hogy kik követhették el.

A csapat tagjai általában éjjel jutottak fel a buszokra.

Egyebek mellett kapcsolókat, műszerfalakat, digitális kijelzőket, jegykiadó- és pénztárgépet loptak el, de

- fogalmazott Kovács Ágnes a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense pénteken.

A nyomozók 5 embert fogtak el. Három szentmártonkátai férfit ezen a héten kedden, etyeki és mendei társukat pedig csütörtökön, mindannyian beismerő vallomást tettek. Eközben a rendőrök lefoglalták a gyanúsítottaknál talált több száz táblát, műszerfalakat, márkajelzéseket, pénztárgépeket és egyéb, autóbuszokról származó berendezéseket, megállóknál kihelyezett menetrendi tájékoztatókat és a rendszámtáblákat is.