Nyilvános Orbán Viktor, Áder János és Kövér László vagyonnyilatkozata

Vágólapra másolva!
Orbán Viktor miniszterelnök, Áder János köztársasági elnök és Kövér László házelnök vagyona érdemben nem változott.
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor vagyonnyilatkozatából kiderül, hogy banki megtakarításai alig változtak: a tavalyi 945 ezerhez képest jelenleg 1 millió 345 ezer forint. A 2002-ben feleségével közösen felvett 20 milliós jelzáloghitelt folyamatosan törlesztik, ebből még maradt 3,5 millió forintnyi tartozásuk.

Ami az ingatlant illeti, a miniszterelnök felerészben tulajdonosa egy 2002-ben vásárolt budapesti, XII. kerületi társasházi lakásnak, valamint egyedüli tulajdonosa egy 2013-ban vásárolt felcsúti háznak. Se autója, se ingósága, se értéktárgya, se értékpapírja nincs.

A miniszterelnök anyagi helyzetében tehát nem történt jelentős változás.

Növelte a megtakarításait Áder

Áder János megtakarításai sem nőttek jelentős mértékben, a csütörtökön nyilvánosságra hozott vagyonnyilatkozata alapján most 69,5 millió forint (tavaly nagyjából 64 millió volt). A Köztársasági Elnöki Hivatal honlapján elérhető dokumentum értelmében az államfő a folyószámláján 21 millió forintot tart.

Van egy életbiztosítása és OTP befektetési jegye. A köztársasági elnök ugyanakkor megvált mintegy 2,5 millió forintot érő tartós befektetési értékpapírjaitól.

Áder János, ahogy az előző években is, csupán a köztársasági elnöki tisztségéből eredően tesz szert jövedelemre.

Az államfő továbbra is két ingatlan résztulajdonosa: egy II. kerületi 135 négyzetméteres társasházi lakás felét és egy kisoroszi 75 négyzetméteres családi ház negyedét birtokolja, előbbit 2002-ben, utóbbit 2005-ben vásárolta. Áder János saját autót, nagyobb értékű ingóságot továbbra sem birtokol, de azt idén is feltüntette a nyilatkozatban, hogy a diplomáciai kapcsolattartás keretében ajándékokhoz jut.

A házelnöknél sincs változás

Az Országgyűlés fideszes elnökének vagyonában nincs változás: megmaradt a szigetszentmiklósi háza és a Skodája is. Kövér László tavalyi 10 milliós banki tartozása egy forinttal nem változott, a bankszámláján 4 millió forint van. A házelnöknek van egy életbiztosítása: ennek értéke most: 2,4 millió forint.