Gazdag lett az MSZP elnöke, de megbújik mögötte egy milliárdos

Tüntetés az MTVA-székháznál, 2018.12.17.
Budapest, 2018. december 17. Tóth Bertalan, az MSZP elnöke, frakcióvezetője beszél, mögötte Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő (b) és Szabó Tímea, a Párbeszéd parlamenti frakcióvezetője (j) az MTVA-székház előtti kormányellenes tüntetésen 2018. december 17-én. MTI/Mohai Balázs
Vágólapra másolva!
Igazi dúsgazdag vezetője lett a szocialista pártnak Tóth Bertalan személyében, és elnökként is tovább gazdagodott. Ott van azonban mögötte az MSZP rejtélyes zuglói erősembere, Tóth Csaba is, aki, ha mindent egybeveszünk, valószínűleg milliárdos.
Vágólapra másolva!

Az MSZP-s elnök, Tóth Bertalan meglepően vagyonos ember a 2018-as nyilatkozata alapján. Egy pécsi lakóház tulajdonosa felerészben, de emellett bevallott még egy erdőt és hétvégi házat, és több pécsi ingatlant is a szocialisták frakcióvezetője.

Van egy 2 millió forintos és egy 60 592 eurós életbiztosítása is.

Tóth Bertalannak, az MSZP elnökének van mit a tejbe aprítania Forrás: MTI/Mohai Balázs

Utóbbi tétel 10 ezer euróval kevesebb volt a korábbi nyilatkozatában. 4 milliós készpénzvagyona mellett van 650 ezer forintnyi követelése egy pénzintézettel szemben, valamint egy másik 12 milliós követelése. Csak 500 ezer forint tartozása van.

Ennél is gazdagabb a Zuglóban Karácsony Gergelyt madzagon rángató Tóth Csaba, aki 2018-ban felerészben vásárolt egy 84 négyzetméteres budapesti társasházat, és örökölt felerészben egy zalaegerszegi 584 négyzetméteres területet, rajta egy lakóházzal. Tulajdonában van felerészben egy 112 négyzetméteres társasház Budapesten és egy másik 51 négyzetméteres társasház Budapesten. Bük és Sopron településen is tulajdonosa egy-egy ingatlannak.

A zuglói MSZP-s képviselőnek több mint 190 millió forintja van értékpapírban. Van ötmillió forint készpénze, és több mint 26 millió forintnyi számlakövetelése. Ha az ingatlanpiaci árak alapján összeadjuk a vagyon értékét, már ezzel közel lehetünk a milliárdhoz.