Hollik: A magyar kormány minden magyar állampolgárért felelősséget vállal

Vágólapra másolva!
Hollik István kormányszóvivő a Heti Tv Pirkadat című műsorában aktuális ügyekről beszélt.
Vágólapra másolva!

Hollik István kérdésre válaszolva megismételte, szerinte az ellenzék a Munka Törvénykönyve módosítása kapcsán két hazugságot hangoztatott, amelyekkel megpróbálták az emberekben az elégedetlenséget felébreszteni.

Mára világossá vált – mondta el a politikus, ezek a vádak nem igazak, az ellenzék is pontosan ismerte a törvény szövegét, de tudatosan hazudtak róla. Az is kiderült, hogy a törvénnyel kapcsolatos tüntetések kiürültek, az utóbbiakon már leginkább csak ellenzéki pártaktivisták vettek részt. A kormányszóvivő megjegyezte, nem látni tömegese gyn munkavállalókat, akiket rákényszerítettek a 400 órást túlmunkára, ők lennének a legjobban felháborodva, ha így történne és ennek hangot is adnának. Rövidesen ráadásul a február elején aktuális bérfizetésekkor minden munkavállaló számára nyilvánvaló lesz, a túlmunka kifizetése is megtörténik.

Jelenleg Venezuelában igen zavaros a helyzet, gazdasági és politikai válságban élnek. Ebben az országban is élnek magyarok, akiknek a felmenői kivándoroltak, ezzel kapcsolatban a kormányszóvivő leszögezte,

A magyar kormány minden magyar állampolgárért felelősséget vállal, így azokért a diaszpóra-magyarokért is, akik Venezuelában élnek, akiknek ha szükségük van rá, segítséget is nyújt.

A teljes beszélgetést itt olvahatják.