Benkő Tibor: A magyar honvédség az utolsó bástyája az országnak

BENKŐ Tibor
Benkő Tibor honvédelmi miniszter beszédet mond a Magyar Katonai Térképészet 100. évfordulója alkalmából rendezett ünnepi állománygyűlésen.
Vágólapra másolva!
Az erős, ütőképes Magyar Honvédség megteremtésének szerves része a térképészet - hangsúlyozta a honvédelmi miniszter pénteken Budapesten, az önálló Magyar Katonai Térképészet megalakulásának 100. évfordulója alkalmából megrendezett ünnepségen.
Vágólapra másolva!

Benkő Tibor ünnepi beszédében fontosnak nevezte, hogy a katonai térképészet a polgári életben is kivívja az elismerést, a civil társadalmat is segítenie kell.

- hangsúlyozta a honvédelmi miniszter.

Benkő Tibor honvédelmi miniszter beszédet mond a Magyar Katonai Térképészet 100. évfordulója alkalmából rendezett ünnepi állománygyűlésen. Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

- mondta ünnepi köszöntőjében Benkő Tibor, aki alapvető problémának nevezte, hogy a térképek alkalmazóinak nincs meg a megfelelő tudása. Manapság az emberek rábízzák magukat a technológiára, az eszközökre, miközben ismert, hogy kibertámadással milyen könnyű az informatikát lebénítani. Könnyen bajba kerülhet az ember, ha fejben nincsenek meg az alapok - emelte ki Benkő Tibor.

Az önálló magyar katonai térképészet 1919. február 4-én alakult meg

A jubileumi évforduló tiszteletére

Áder János köztársasági elnök csapatzászlót adományozott a Magyar Honvédség Geoinformációs Szolgálatának.

Az ünnepségen felolvasták az erről szóló köztársasági elnöki parancsot is, amelyben Áder János többek között azt hangsúlyozta, hogy a katonai térképészek úgy ismerik a látható világot, ahogy senki más. A honvédelmi miniszter mulasztásuknak nevezte, hogy a katonai térképészet száz év után kapta meg első csapatzászlóját, pedig már korábban megérdemelte volna. Benkő kiemelte, a Magyar Honvédség vérzivataros időszakon haladt keresztül a történelemben, melyen a katonai térképészet is követte. A miniszter beszédében köszönetét és elismerését fejezte ki mindenkinek, akik a katonai térképészet működésében részt vett.

Benkő Tibor honvédelmi miniszter (k), mellette Korom Ferenc altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka (b) a Magyar Katonai Térképészet 100. évfordulója alkalmából tartott ünnepi állománygyűlésen a fővárosi Stefánia Palotában 2019. február 1-jén. Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Benkő Tibor kiemelte, hogy a Magyar Honvédség jelentős átalakuláson megy keresztül. Központi támogatást kapnak, a legkorszerűbbre cserélik katonai eszközeiket, és a Zrínyi 2026 honvédelmi és haderőfejlesztési programnak része a katonai térképészet is.