Bajkai: Romániában a magyar kisebbséget naponta sértik meg az emberi jogaiban

Vágólapra másolva!
Bajkai István, a Fidesz országgyűlési képviselője a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt vietnami útjáról, az ott szerzett tapasztalatokról, de szóba került ismét a két romániai fiatal ügye is.
Vágólapra másolva!

A képviselő beszámolt arról, hogy nemrégiben egy delegációval járt Vietnamban, egy hivatalos szemináriumot tartani, ahol a politikus a törvényalkotásról, a jogalkotásról és a parlamentarizmusról tartott előadást. Hozzátette a vietnami képviselők, szakértők nagyon tájékozottak, érdeklődőek voltak a magyarországi történésekkel kapcsolatban. Azt is megjegyezte,

Arról nem is beszélve – fűzte hozzá, hogy nagyon sok vietnami fiatal tanulhatott egykor Magyarországon, most is közel kétszázan vesznek részt különböző felsőoktatási képzéseken. Az ott szerzett élmények kiegészültek egy különleges színházi előadással is, ahol megismerkedtek a vietnami színjátszással, zenével. Bajkai István elmondta azt is, hogy a mostani látogatásuk viszonzásaként legkésőbb a jövő év elején fogadják majd a vietnami parlament küldöttségét Budapesten.

A kint szerzett tapasztalatok alapján az el lehet mondani, hogy Vietnam egy rendkívül fejlődő, energikus ország, persze a mindennapokat tekintve még van hova fejlődniük – tette hozzá a politikus. Ugyanakkor az is igaz, hogy az éves fejlődési rátájuk hét százalék felett van, és világszínvonalú termelés is folyik az országban, hiszen a legnagyobb cégek települnek meg az országban. Úgy tűnik, ez a 95 milliós ország a legfejlettebb része lesz a régiónak, az ország vezetőinek a célja, hogy behozzák Dél-Koreát.

majd azt is hozzátette a képviselő, az is látszik, a vietnami emberek igenis akarnak dolgozni, előbbre akarnak jutni. Hozzátette, szerencsére a két ország között jók a kapcsolatok, élő államközi és egyéb szerződések vannak a felek között.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.