Pénzügyi érdeke volt Márki-Zay Péternek, hogy hazudjon a hódmezővásárhelyi kórházról

Vágólapra másolva!
Ahogy azt tegnap megírtuk, Márki-Zay Péter felesége, Vincze Felícia súlyos büntetőügybe keveredett, hiszen az otthonszüléses bábaként tevékenykedő nőt nemrégiben egy kisgyermek halálával végződő büntetőügyben hallgatták ki tanúként. A Ripost információi szerint akár még vádlott is lehet az ügyben, erre utal az is, hogy a bíró figyelmeztette, nem köteles saját magára terhelő vallomást tenni (a tanúnak a törvény szerint kötelessége igazat mondani). A csecsemő azért halt meg, mert nem kapta meg a véralvadáshoz szükséges, kötelezően előírt K-vitamint, amit a szülést levezető Márki-Zayné sem adott be, és nem is beszélte rá a szülőket. Többek között azért nem, mert Márki-Zayné Vincze Felícia döbbenetes áltudományos összeesküvés-elméletekben hisz, többek közt abban, hogy a K-vitamin rákot okozhat. Az otthonszülésre szakosodott cég ügyvezetője egészen 2017-ig a jelenlegi hódmezővásárhelyi polgármester, Márki-Zay Péter volt. Ez pedig egészen új megvilágításba helyezi Márki-Zay kirohanását a hódmezővásárhelyi kampányban. Mint emlékezetes, azt mondta: aki bekerül a hódmezővásárhelyi kórházba, az életét kockáztatja. Emiatt később pert vesztett. Most viszont kiderült, hogy nemcsak politikai, hanem üzleti érdeke is volt Márki-Zaynak, hogy az emberek elvesszék bizalmukat a kórházban, és minél több nő döntsön úgy, hogy nem a kórházban, hanem egy bábával, otthon szüli meg a gyerekét.
Vágólapra másolva!

Márki-Zayné tanúvallomásából kiderült, hogy a bábaként tevékenykedő nő nem ismeri a szakmájára vonatkozó szabályokat, vagy egyszerűen nem érdeklik. A bíró újabb és újabb kérdéseire mindig mást mondott, ez alapján valószínűbb az utóbbi. Erre utal az is, hogy a bíró kérdésére végül kimondta, tudja, hogy kötelező a K-vitamin beadása a babáknak, de azt csak akkor szokta beadni, ha a szülő nő kéri, és be is szerzi valahonnan.

Márki-Zay Péter, a sánta kutya Forrás: Origo

Bár folyamatosan arról próbálta meggyőzni a bíróságot, hogy neki semmit sem kell tudnia, kiderült, hogy arról mégis tájékoztatta a szülőket, hogy kórházi szülésnél a babák szemcseppet szoktak kapni a szemükre, ezért azt írassák fel, ha gondolják. Pedig a szemcsepp hiányába nem halt volna bele a gyerek.

A bíró értetlenül meg is jegyezte, hogy a szemcsepp talán nem annyira fontos, mint a K-vitamin, amit évtizedek óta kapnak születéskor a kórházban automatikusan a gyermekek, de Márki-Zayné erre azt az elképesztő választ adta, hogy „nézőpont kérdése”.

Később még azt is mondta, hogy a fia Kanadában kapott egy injekciót, és arról azt olvasta, hogy leukémiát okozhat.

Vagyis láthatóan Márki-Zayné nem a szakmailag elismert, elfogadott és nem véletlenül kötelezően előírt módszerekben bízik, hanem zagyva áltudományos elméletekben hisz, amelyekkel az internet legprimitívebb bugyraiban lehet találkozni. Valószínűleg az sem véletlen, hogy egy olyan gyermekorvossal hozta össze a sors, aki vélhetően hasonló megfontolásokból szintén nem adta be a K-vitamint a gyermeknek.

És akit egyébként egy másik gyermek halála miatt két év börtönre ítéltek egy évre felfüggesztve.

Márki-Zayné Vincze Felícia Forrás: Facebook

Valószínűleg tehát a Márki-Zay család egy áltudományos, kuruzslói gondolkodásban élheti a mindennapjait.

Hiszen érdemes megjegyezni, hogy a Te szülésed Kft.-ben ugyanúgy érdekelt volt az azóta polgármesterré vált Márki-Zay Péter is: 2012-2017 között ő volt a cég ügyvezetője.

Azonban 2017 végén, vélhetően a már polgármesterségről ábrándozó férj, látva a sorozatos botrányokat, inkább kiszállt a cégből.

A fentiek ismeretében érthetővé válik az is, hogy miért rúgott bele a hódmezővásárhelyi kórházba Márki-Zay, amikor is a kampány közepén kijelentette, hogy „ha önök bemennek a hódmezővásárhelyi kórházba, az életüket kockáztatják”.

Mindamellett, hogy egy nyilvánvaló kampányfogás – és mint a bíróság utóbb kimondta: ordas nagy hazugság – volt a kijelentés, most kiderült, hogy ez a nézet egyrészt nem a hódmezővásárhelyi kórház viszonyaiból következik, hanem Márki-Zayék ezoterikus, kuruzsló nézeteiből, másrészt a

hódmezővásárhelyi polgármester családjának kifejezetten anyagi érdeke volt, hogy a szülő nők féljenek a vásárhelyi kórháztól.

Márki-Zay kijelentésének az is lehetett (volna) az eredménye, hogy elbizonytalanítja a rá szavazók intézményes egészségügyi ellátásba vetett hitét, és az olyan kétes vállalkozások felé terelje híveit, mint például a családi otthonszüléses cége.

A fenti kijelentése miatt egyébként decemberben elmarasztalták a polgármestert, akit emiatt nyilvános elégtételadásra, nyolcszázezer forint sérelemdíj megfizetésére kötelezett a Szegedi Törvényszék.

Azt csak remélni lehet, hogy Márki-Zay ámokfutása miatt senki egészsége nem károsodott.