István utcai gyilkosság: ezért végezhettek a budapesti nyelvtanárral

tűzoltóautó
tűzoltóautó
Vágólapra másolva!
Egy István utcai tűzhöz riasztották a tűzoltókat hétfő délután. A kiégett lakásban egy holttestet találtak és a férfi két kutyája közül az egyik tetemét, a másik túlélte a támadást. A rendőrség kedden közölte, hogy a 49 éves férfit meggyilkolták, majd rágyújtották a lakást, feltehetően azért, hogy eltüntessék a bűncselekmény nyomait. Nem sokkal a holttest megtalálása után már el is fogták a feltételezett gyilkost, egy 27 éves férfit. A Bors információ szerint az áldozatnak az volt a bűne, hogy időben meg akarta kapni a lakbért az albérlőjétől.
Vágólapra másolva!

A 49 éves P. Attila több évtizede lakott a VII. kerületi István utcai lakásában. Pár évvel ezelőtt átalakította az otthonát, és rövid időre, átmenetileg kiadta.

„Két huszonéves nő és két férfi jött hozzá múlt csütörtökön. Gyanúsak voltak, szinte ki sem jöttek a lakásból, még táska sem volt náluk.

Az egyikük folyton pásztázta a lakásokat a körfolyosóról, azt hittem, be akar törni hozzám.

A tragédia után a két lány elrohant, a füst pedig dőlt ki mindenhonnan. A két férfi azonban itt maradt, ők maguk hívták ki a tűzoltókat” – mondta a Borsnak egy nő, aki a házban él.

A két férfi már csak akkor jött ki a folyósóra, amikor a rendőrök kopogtak az ajtójukon. Azt mondták, főzés közben lecsapódott a biztosíték, kimentek, hogy visszakapcsolják. Ezek után vették észre a füstöt, de ekkor már nem tudtak visszatérni a lakásba.

– mondta a lapnak az egyik szomszéd.

A Bors P. Attila egyik közeli rokonától megtudta, hogy

azért gyilkolhatták meg a férfit, mert nem akarták időben kifizetni a lakbért.

„A késelés után ketten tehették az ágyba, mert a keze fölfelé állt. A tűz előtt még az egyik kutyáját is leszúrták. Ő szintén az ágyon volt, amikor valamilyen gyúlékony anyaggal lelocsolhatták és felgyújtották azt. Attila délelőtt tizenegykor beszélt utoljára a párjával, délután négykor pedig már nem volt elérhető. Nálunk egy nappal a halála előtt járt utoljára. Bízunk abban, hogy soha nem jön ki a börtönből, aki ezért felelős” – mondta a rokon. A meggyilkolt férfi több nyelven is beszélt, angolul gyerekeket is tanított.

Korábban két kutyát is örökbe fogadott egy menhelyről, közülük csak az egyik maradt életben. Loki most az Illatos úti menhelyen van. A család reméli, hogy nemsokára örökbe fogadja egy új gazdi.