Durván mentegeti a balliberális fake-news gyár Sneidert a náci botránya miatt

Sneider Tamás demonstráció EGYÉB TÁRGY este fáklya FOTÓ ÁLTALÁNOS Közéleti személyiség foglalkozása NAPSZAK politikus SZEMÉLY TÁRGY Konyár, 2013. március 2.
Sneider Tamás, a Jobbik alelnöke beszél pártja demonstrációján a Hajdú-Bihar megyei Konyáron 2013.
Konyár, 2013. március 2. Sneider Tamás, a Jobbik alelnöke beszél pártja demonstrációján a Hajdú-Bihar megyei Konyáron 2013. március 2-án. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Vágólapra másolva!
Szávay István ügyét követően újabb nagyon durva antiszemita botrány pattant ki a Jobbikban. Előkerült egy felvétel, amelyen Sneider Tamás, Jobbik-elnök felesége náci karlendítéssel üdvözli az esküvőjükön megjelenteket. Adott lenne, hogy az örökösen antiszemitizmust kiáltó balliberális sajtótermékek, most, hogy tényleg valós nácizmusról van szó, kivesézzék a példátlan esetet. Ehelyett bő fél napos késéssel Soros blogjának vezetésével gőzerővel kezdték el mosdatni a jobbikos politikust, az Index a történet kapcsán eljutott a mélypontra. A balliberális média ismét lebukott: csak az a náci, akit ők annak kineveznek.
Vágólapra másolva!

Vasárnap este a HírTV alapján beszámoltunk róla, hogy Sneider Tamás, Jobbik-elnök felesége többször is náci karlendítéssel pózolt férje nyakában a három éve az esküvőjükön. A hírtelevízió által közzétett felvételen az látható, ahogy a Jobbiknak dolgozó jogász kétszer is a hitleri köszöntéssel üdvözölte a megjelenteket. A pártot sújtó újabb náci botrány kapcsán ma reggel megkerestük a Jobbik sajtóosztályát, akiktől azt szerettük volna megtudni, lesz-e bármiféle következménye a példátlan esetnek. Válasz azóta sem érkezett a párt kommunikációs csapatától, egyelőre óriási a csend. Sokáig a komplett balliberális média is a hallgatást választotta, azonban bő fél napos csúszással, hétfő fél kettő tájékán megjelentek az első tudósítások ezeken a felületeken is. Az örökösen az antiszemitizmusra kiélezett portálok varázsszóra elkezdték mentegetni a náci botrányba keveredett politikust.

Fél napig hallgattak

Többször beszámoltunk róla, hogy komoly erők dolgoznak azon, hogy a komplett ellenzéket - belértve a Jobbikot - egységesítsék a májusi európai parlamenti választásra. Tóth Bertalan, a szocialista párt elnöke jelentette be a január eleji megmozduláson, hogy a kormányellenes erőknek már az EP-voksolásra meg kell teremteniük az egységet. A beszédét követően sorra biztosították támogatásukról a különböző ellenzéki pártok és politikusok, így egy közös ellenzéki bevándorláspárti lista reményében

az ellenzéket támogató médiában is megkezdődött a kommunikációs finomhangolás.

Szembetűnő, hogy az elmúlt napokban az Index-hvg-444-24-tengely sokkal elnézőbb volt a Jobbikkal, mint korábban, így ezeken a felületeken nem igazán jelenhet meg olyan hír, ami az egykori radikálisokra nézve kellemetlen, vagy csak szigorúan kiforgatva. A HírTV-n pontban vasárnap este 19 órakor jött ki Sneider feleségének náci karlendítéséről szóló hír, ami futótűzként terjedt a jobboldali médiában.

Viszont fél nap is kevés volt az örökösen antiszemitizmust kiáltó balliberális fake news erődítmény számára, hogy egy valódi antiszemita üggyel foglalkozzanak.

Hétfő 12 órakor a következő hírek volt kint a különböző hírportálok címlapjain:

Az Indexen inkább az amerikaifutball éjjeli meccsét és a tegnapi kézilabda-meccset erőltették, mintsem, hogy az újabb jobbikos botránnyal foglalkozzanak.

A 444 szokásához híven inkább a migrációt népszerűsítette, aminek egyenes következménye a növekvő zsidóellenesség.

A hvg-t inkább a Momentum füstölőzése érdekelte, semmint egy náci karlendítés.

A 24 pedig inkább egy tömegkarambolt preferált azokban az időkben, amikor ismét felütötte az antiszemitizmus a fejét Magyarországon.

Sneider oldalán szállt be a balliberális média

Fél kettőre takitkát módosítottak: Soros blogja kezdte el a védekezést. Addig egy mukkot sem mertek írni, amíg Sneider meg nem mondta nekik, hogyan kell értelmezniük a történteket. Hogy máshogy:

Sneider arról számolt be a portálnak, hogy a karlendítős felvételen csupán „szórakoznak és poénkodnak” a résztvevők. Az, persze, nem jutott eszébe, hogy az is egy színvonal, hogy mivel.

Majd a politikus professzionális módon relativizálta felesége mutatványát, szerinte a párja attól még nem náci, mert a hitleri minta alapján pózolt egy baráti társaságban: "még a vágott felvételen is több kézmozdulatot tesz. A szépségkirálynő jelet sem azért mutatta, mert szépségkirálynőnek gondolná magát, és bármilyen karlendítéshez hasonló mozdulatot sem azért tett, mert nácinak gondolná magát"

A cikk végén a Soros-blog a legnagyobb komolysággal leírta, hogy Sneider és neje feljelentést tesz a felvétel nyilvánosságra hozatala miatt. Várjuk.

Valamivel az amerikai üzletember házi portáljának cikke után az Index-en is feltünedezett a hír, amit a következő címmel sikerült tálalniuk: "feljelentette a kormánymédia csatornáit Sneider Tamás, mert bemutatták felesége karlendítős videóját."

Igen, ez volt az első hír, amit közzétettek, az ügyről. Az, hogy Sneider feljelentett.

Azt, hogy honnan indult ki a náci botrány, a balliberális portálnak sikerült három és fél sorban sikerült összefoglalnia. Totális mélypont.