Az EU-vezetők azt teszik, amit Soros György mond

2019.01.12. 21:49

Soros György bevándorláspárti tőzsdespekuláns csak a tavalyi évben legalább hússzor találkozott az Európai Bizottság vezetőivel – derítette ki ma megjelent cikkében a Magyar Idők. Ezek után a találkozók után mindig olyan uniós szintű döntések születtek, amelyek Soros tervének kedveztek. Nyilvánvaló, hogy a milliárdos dróton rángatja őket. Erre az összefüggésre mutatott rá Boros Bánk Levente, a Médianéző igazgatója az M1-nek adott interjújában is. 

Soros György leggyakoribb tárgyalópartnere Frans Timmermans, az Európai Bizottság alelnöke, és Judith Sargentini, aki rendszeresen támadja Magyarországot. Mellettük Jean-Claude Juncker, Frans Timmermans, Emmanuel Macron vagy éppen a migrációs biztos, Dimitris Avramopoulos is szerepel a Soros György személyes találkozóiról készült feljegyzésekben – írta a Magyar Idők. Sőt, Soros lobbiszervezetének munkatársai szinte heti rendszerességgel találkoznak az Európai Bizottság tagjaival vagy munkatársaival.

Soros György negyedévente találkozik uniós vezetőkkelForrás: AFP/2015 Getty Images/Chip Somodevilla

Boros Bánk Levente szerint Soros György európai nyomásgyakorlásáról árulkodik az is, hogy brüsszeli látogatásainak céljáról nem tudni semmit, tárgyalásait elrejtik a nyilvánosság elől. Üzleti célokért lobbizni nem tilos, így az sem példa nélküli, hogy üzletemberek esetenként politikusokkal találkoznak – tette hozzá.

Az elemző elfogadhatatlannak nevezte, hogy Soros György választói felhatalmazás nélkül akar nyomást gyakorolni Brüsszelre a nemzetállamok érdekei és megválasztott politikusok ellenében, hogy a nyílt társadalom jelszavával idegen néptömegek jöhessenek Európába.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK