Leszámolás Káptalanfán: két halott, három sérült

2019.01.11. 08:32

Egy embert megölt, három másikat megsebesített, majd magával is végzett egy osztrák férfi ma hajnalban a Veszprém megyei Káptalanfán – közölte Aradi Virág, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője. A férfi valószínűleg volt szerelmének minden családtagjával végezni akart.

Az osztrák férfi csütörtök este jelent meg hazaköltözött élettársa szüleinek otthonánál. Eleinte csak veszekedett a családdal, majd tüzet okozott, amelyben egy 6 éves kislány megsérült. A férfi ezután többször rájuk lőtt.

A nő 52 éves apja azonnal meghalt, az élettárs és a húga életveszélyesen, édesanyjuk súlyosan megsérült. A lövöldözésben még egy lánytestvér is megsérült.

Forrás: Police.hu

A gyilkosság után a bécsi férfi öngyilkos lett, a rendőrség emberölés miatt indított eljárást – közölte a szóvivő.

A Veol.hu információi szerint a lövöldözés közben a gyerekeket egy közelben lévő házba menekítették.

Forrás: Kovács Erika/Napló

Csordás Gáspár polgármester a Veol.hu-nak elmondta, hogy egy rendes, dolgos családban történt a tragédia, az apa közmunkásként dolgozott az önkormányzatnál. Tudomása szerint a szülőknek tizenegy gyermeke van.Felfoghatatlan a szörnyűség, ami ebben a békés faluban történt.  A polgármester azt is mondta, hogy az önkormányzat mindenben segíti majd a családot.

Forrás: Kovács Erika/Napló

Oláh Attila, a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház orvos igazgatója azt nyilatkozta a lapnak, hogy a 3 éves kislány életveszélyes koponyasérüléssel került be az idegsebészetre, ahol agyzúzódás és koponyaűri vérzés miatt műtötték meg.

Jelenleg a gyerekintenzív osztályon gépi lélegeztetés mellett kezelik, állapota továbbra is életveszélyes.

A 22 éves lányt a szombathelyi kórház intenzív osztályán kezelik, állapota súlyos, életveszélyes, de stabil – mondta el a Veol.hu-nak Káldy Zoltán, a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház orvos igazgatója.

Megkeresésünkre a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórház főigazgatója, Dávid Gyula elmondta: hozzájuk a lövöldözés után két ember került, a meggyilkolt férfi 40 éves felesége, illetve a nő 3 éves kislánya. Utóbbit, ahogy már írtuk, továbbszállították, de csak azután, hogy ellátták az életveszélyben lévő kislányt, és stabilizálták az állapotát. A 40 éves nőt, aki szintén súlyos állapotban került hozzájuk, megműtötték, most stabil az állapota, de valószínűleg további műtétek várnak rá.

Cikkünk frissül.