Puzsér Róbert keményen beszólt Karácsony Gergelynek

Puzsér Róbert
Vágólapra másolva!
"A főpolgármester-jelöltség Karácsony Gergelynek egy ugródeszka a miniszterelnöki székhez. Megérthetné, hogy a főváros nem lehet az ő személyes ambícióinak meg az őt támogató korrupt pártok falánkságának az eszköze" - írta Puzsér Róbert humorista a Párbeszéd társelnökéről legfrissebb bejegyzésében. Csúcsra járatódott a baloldali előválasztás körüli vita.
Vágólapra másolva!

Lassan tényleg lehetetlen követni, ami a baloldali előválasztás körül történik. Az intézmény célja elméletileg az lenne, hogy a balliberális pártok egyfajta casting segítségével kiválasszák azt - a számukra megfelelő - jelöltet, akit együttes erővel elindítanak Tarlós István főpolgármesterrel szemben az őszi önkormányzati választáson. A szocialisták által erőltetett módszer komoly feszültségeket hozott felszínre, a Budapest vezető székére pályázó szereplők nyílt üzengetésbe kezdtek, szinte minden második napra jut egy ellenzéki veszekedés. Most éppen az LMP által támogatott Puzsér Róbert intézett éles kirohanást Karácsony Gergely ellen.

Eldurvult az előválasztási vita

"Álljon itt három tisztázandó kérdés Karácsony Gergely nyilatkozata kapcsán" - ezzel a felütéssel tette közzé legfrissebb Facebook-bejegyzését Puzsér, amiből sejteni lehetett, hogy nem sok jó vár Karácsonyra. A zöld minimumot hirdető humorista az első pontban még kibírta karácsonyozás nélkül, nem úgy a másodikban.

- foglalta össze, szerinte röviden, mit kell tudni a zuglói polgármester tevékenységéről. "Úgy viselkedik, mintha létezne olyan út, amely mindenkit elégedetté tesz: jó az autósoknak, és jó a gyalogosoknak" - tette hozzá az LMP támogatottja, aki viszont tudja, hogy nincs ilyen út. Éppen ezért szerinte "Karácsony Gergely valójában nem programot ad, hanem szabadkártyát kér a semmittevésre." Kiemelte, hogy a Párbeszéd társelnöke fél a dugódíjjal járó konfliktustól, ő viszont nem fél. "Karácsony Gergelyt még meg sem választották, de már attól fél, hogy majd nem választják újra" - egészítette ki korábbi gondolatmenetét. Puzsér feltette a kérdést: aki még a dugódíjba sem mer beleállni, az miért akar főpolgármester lenni? Addigi teljesítményére felrakva a koronát, a következőket osztotta meg ezután követőivel:

A főpolgármester-jelöltség Karácsony Gergelynek egy ugródeszka a miniszterelnöki székhez.

"Megérthetné, hogy a főváros nem lehet az ő személyes ambícióinak meg az őt támogató korrupt pártok falánkságának az eszköze" - zárta le a dugódíjjal induló, majd Karácsony ambícióival végződő gondolatmenetét Puzsér.

Puzsér Róbert beszédet tart Forrás: Facebook

A harmadik pontban már összetett mondatokra sem volt szüksége ahhoz, hogy ekézze régi riválisát, bőven elég volt erre egy néhány pontból álló felsorolás. Arra kérte Karácsonyt, ne oktassa ki őt radikalizmusból, mert nemrég még

  • "ötvenegy százalékos parlamenti többséggel akart alkotmányozni",
  • "miniszterelnök-jelöltként három államcsődnyi ígéretet hazudott a magyarok pofájába",
  • "megígérte az alapjövedelmet, a tizenharmadik havi nyugdíjat, ingyen gyógyszert, és még vagy száz további fedezet nélküli szociális hazugságot."

Bejegyzését a következő gondolatokkal zárta: "tavaly tavasszal még Gyurcsányabb volt Gyurcsánynál, idén télen már a mérsékelt államférfit játssza, hisz pontosan tudja: kifejezetten figyelek arra, mit hazudozik a kígyónyelvével."

Puzsér a bejegyzése során tizenegyszer írta le, hogy Karácsony Gergely.