Mozi után mentőállomás: újabb korrupciógyanús ügylet a szolnoki ellenzék polgármesterjelöltnél

Vágólapra másolva!
A szolnoki mozi után a város egykori mentállomásának épületét is áron alul értékesítette a volt szocialista városvezetés, az adásvételi szerződést ebben az esetben is Radócz Zoltán, a helyi ellenzék MSZP-s polgármesterjelöltje írta alá még alpolgármesterként - írja az iSzolnok.hu. Újabb korrupciógyanús ügy tapad a korrupcióellenességgel kampányoló politikus nevéhez: erős a gyanú, hogy az egykori MSZP-s vezetés üzemszerűen és valós értéke alatt játszotta ki az értékes önkormányzati ingatlanokat.
Vágólapra másolva!

Elhúzódó belháború, hosszas huzavona után lett a szolnoki ellenzék polgármesterjelöltje a szocialista Radócz Zoltán, ami jelen állás szerint közel sem volt a legjobb döntés a Fidesz-ellenes erőktől. Az utóbbi időben ugyanis sorra derültek ki a gyanúsabbnál gyanúsabb ügyek a korrupcióellenességgel kampányoló politikus múltjából. Az Origo írta meg elsőként, hogy még alpolgármesterként írta alá azt a szerződést, amivel a szolnoki önkormányzat áron alul privatizálta a nagy múltú, a helyiek körében közkedvelt Nemzeti Mozit, amely jelenleg kihasználatlanul áll. Az eset nagy felháborodást okozott a jászsági városban, emiatt a politikus mögött álló Szolnoki Többség elnevezésű Facebook-oldal kényszeredett magyarázkodásba kezdett. Kérdés, a most ismertetésre kerülő történetet mivel próbálják majd kimagyarázni.

Radócznak fontos szerepe volt a kiárusításban

Az iSzolnok.hu kedden számolt be róla, hogy nemcsak a több történelmi korszakot túlélő filmszínházat, hanem a város egykori mentőállomásának épületét is a valós értéke alatt értékesítette a korábbi szocialista városvezetés. Az eset pikantériája, hogy

a szolnoki ellenzék polgármesterjelöltje még alpolgármesterként írta alá az önkormányzat számára előnytelen a szerződést.

Nemcsak Radócz miatt hasonlít kísértetiesen egymásra a mozi és a mentőállomás története, hanem a szocialista városvezetés módszerei miatt is. Akárcsak előbbi esetben, ezúttal is kétszer becsültette fel az önkormányzat az ingatlan értékét: először jóval magasabb ár jött ki, mint másodjára, mégis utóbbi összeget kellett kifizetnie a nyertesnek. "A városi tulajdont egy ingatlan szakértő fölmérte és meg is állapította, hogy jó fekvése miatt az ár nem kevesebb, mint bruttó 50 millió és 635 ezer jó magyar forint. Történt mindez 2004 novemberében. Hogy, hogy nem, alig fél évvel később viszont mind a 341 négyzetmétert pályázat útján „kimérte" a város 37 millió 900 ezer forintokért. A különbözet 12 millió 735 ezer forint. Nem a város javára" - írja a szolnoki ügyekben látványosan bennfentes portál. Erős tehát a gyanú, hogy

Radócz közreműködésével üzemszerűen és áron alul játszotta ki az értékes önkormányzati ingatlanokat a szocialista városvezetés.

Forrás: ISzolnok.hu

Erősen kérdéses, hogy mi történhetett az ingatlannal, hogy fél év alatt közel 13 millió forintot vesztett az értékéből. A lap közzétett egy olyan képet is, amelyen jól látható Radócz aláírása a mutyigyanús, adásvételi szerződésen.

Forrás: ISzolnok.hu

Ugyanaz történt a mozival is

Ahogy beszámoltunk róla, szinte ugyanez a forgatókönyv valósult meg a szolnoki mozival is. A birtokunkba került dokumentumok szerint a helyi ellenzék mostani polgármesterjelöltje még alpolgármesterként előnytelen szerződést kötött a város számára 2005 első felében. Az önkormányzat részéről Radócz írta ugyanis alá azt az adásvételi szerződést, amivel áron alul játszották ki az értékes ingatlant egy budapesti cégnek úgy, hogy egy helyi egyesület kétszeres árral pályázott a területre. A csel ugyanaz volt, mint a mentőállomás esetében: két becslést végeztek az ingatlanon, és végül az alacsonyabb áron kelt el. A korrupciógyanús ügyről a linkre kattintva tudnak részletesebben olvasni.

Eleve furcsa az MSZP-s politikus szerepe a kétes ügyletekben, úgy azonban pláne, hogy a korrupciómentes Szolnok szlogennel kampányol a mostani kampányban.