Nem betelepíteni, hanem hazaszállítani kell a migránsokat

Szlovénia, migránsok
DOBOVA, SLOVENIA - OCTOBER 23: Refugees seen at new refugee camp in Dobova near Croatia border, Slovenia on October 23, 2015. Slovenia is accepting around 10.000 refugees per day on this new Balkan route people are now traveling from Croatia via Slovenia to Austria and Germany. Ales Beno / Anadolu Agency
Vágólapra másolva!
Európa vezetésének nem betelepíteni kell a migránsokat, hanem visszaszállítani őket a saját hazájukba - jelentette ki Hollik István kormányszóvivő budapesti sajtótájékoztatóján.
Vágólapra másolva!

Hollik István emlékeztetett rá: hétfőn a német, a francia, az olasz és a máltai belügyminiszter elfogadott egy javaslatot a kötelező betelepítési kvótáról, amit nemsokára az uniós belügyminiszterek tanácsa elé terjesztenek. Erről az Origo is beszámolt.

Christophe Castaner francia, Luciana Lamorgese olasz belügyminiszter, Dimítrisz Avramopulosz, az Európai Bizottságnak a migrációs politikáért és uniós belügyekért, valamint az uniós polgárságért felelős tagja, Michael Farrugia máltai, Maria Ohisalo, az EU soros elnökségét ellátó Finnország belügyminisztere és Horst Seehofer német belügyminiszter sajtótájékoztatót tart a Földközi-tengeren át az Európai Unióba irányuló illegális bevándorlásról, a migránsok esetleges kvóta szerinti kötelező elosztásáról rendezett belügyminiszteri találkozó után a máltai Vittoriosa St. Angelo-erődjében 2019. szeptember 23-án Forrás: MTI/EPA/Domenic Aquilina

A kormányszóvivő erre úgy reagált:

A kormány ezután is tartja magát a magyar emberek akaratához, azaz semmilyen betelepítési kvótát, kötelező elosztási mechanizmust nem támogat - közölte.

A kabinet fenntartja azt a véleményét - folytatta Hollik István -, hogy

A szóvivő arról is beszélt, a kormány aggodalommal figyeli azt a folyamatot, hogy a római baloldali kormány megalakulása után azonnal megnyitották az olasz kikötőket, és újra érkeznek Afrika felől, a Földközi-tengeren keresztül az olasz partokhoz a migránsok.

Teljesen nyilvánvalónak nevezte, hogy közülük tízből kilencen gazdasági bevándorlók.

A hétfőn

Máltán született megállapodás miatt pedig újabb milliók érkeznek majd Európa irányába

- tette hozzá.

Migránsok Európában. A kép illusztráció Forrás: AFP/Anadolu Agency/Ales Beno

Hollik István úgy fogalmazott, a bevándorláspárti politikusok nem nyugszanak, a távozó bevándorláspárti Európai Bizottság ugyanis az utolsó heteit is arra használja fel, hogy áterőltesse a kvótamegállapodást a tagállamokon, és kényszerpályára helyezze a novemberben megalakuló új brüsszeli testületet kvótaügyben.

A kormányszóvivő kijelentette,

Arra a felvetésre, hogy a hírek szerint Frans Timmermans európai bizottsági alelnök New Yorkban találkozott Soros Györggyel, a kormányszóvivő úgy reagált:

Timmermans már korábban is többször találkozott Sorossal, aminek az az oka, hogy ő Soros embere.

A magyar kormány ezért sem támogatta, hogy ő legyen az Európai Bizottság elnöke - jegyezte meg.

Frans Timmermans egy szélsőséges, baloldali, bevándorláspárti politikus,

ő is, és Soros György is bevándorlókontinenssé akarja tenni Európát.

"Valószínűleg a találkozás oka is ez lehetett" - tette hozzá.

Frans Timmermans és Soros György Forrás: Lokál

Azzal összefüggésben, hogy Gyurcsány Ferenc bukott kormányfő, DK-elnök istenkáromlást emlegetett, mert a hétvégén több száz gyermek imádkozott közösen az Országházban a nemzetért, vezetőiért, a kereszténységért, Hollik István azt mondta:

Egyúttal felháborítónak nevezte az ügyben egyes ellenzéki portálokon megjelenteket, mert szerinte ezen nem élcelődni kellene, hanem büszkének lenni, hogy Magyarországon több száz ember fontosnak tartja, hogy imádkozzon a magyar nemzet jövőjéért.

Itt a kötelező kvóta: az uniós belügyminiszterek elé akarják terjeszteni a javaslatothttps://www.origo.hu/nagyvilag/20190923-megallapodtak-a-foldkozitengeren-csempeszett-migransok-elosztasarol.html?fbclid=IwAR2QiUO8Nd4gfUz1YiKsXYnHLkk4Phi40Dx2xASwCY0gGK_m0zExIOIiGyEA Soros-hálózat ünnepli a migránspaktumothttps://www.origo.hu/nagyvilag/20190923-udvozlik-soros-alcivil-szervezetei-a-maltai-migranspaktumot.html?fbclid=IwAR0S4-EMq79DrNtf_dynv5LYZ1MBBpSCH9YD-gIGDfGyuf69oNN7Acng5vU