Nincs költségvetése a kerületnek, de Gyurcsány jegyzője 8 milliós jutalmat kapott

Vágólapra másolva!
Bár a balliberális irányítású XV. kerületnek még mindig nincs meg a 2019-es költségvetése, a város vezetői úgy osztogatják maguknak a különféle jutalmakat, mint a Mikulás a szaloncukrot. Németh Angéla polgármester kétmillió forintos botránya után kiderült, Lamperth Mónika jegyző nyolcmillió forintos jutalmat kapott az önkormányzattól hivatalba lépése óta - ez derült ki a helyi Fidesz keddi sajtótájékoztatójából. A kormánypártok úgy látják, az önkormányzat DK-s vezetése továbbra sem a XV.kerületben élőkkel foglalkozik, és egyúttal ígéretet tettek arra, ha a választók nekik szavaznak bizalmat, akkor változtatni fognak ezen a gyakorlaton.
Vágólapra másolva!

A DK-közeli Németh Angéla által irányított XV. kerületben áldatlan állapotok uralkodnak, hiszen a városrésznek még mindig nincs költségvetése a 2019-es évre. Mint ismert, márciusban a képviselő-testület nem támogatta a Németh Angéla polgármester és Lamperth Mónika jegyző nevével fémjelzett előterjesztést, ami után még további hét alkalommal utasították el a büdzsé tervezetét.

Költségvetés nincs, jutalom van

Némethék a kudarcsorozatot követően, május 14-e óta nem is próbálkoztak többet a dologgal, amivel minimum furcsa helyzetet idéztek elő: jelen állás szerint a városvezetés úgy próbál meg ráfordulni az önkormányzati választásra, hogy nincs a kerületnek költségvetése. Kérdés, ez mennyire fogja elnyerni a helyiek tetszését, főleg, hogy mindeközben Némethék úgy osztogatják maguknak a különféle jutalmakat, mint Mikulás bácsi a gyerekeknek a cukrot.

- ezt már Csonka László, a rákospalotai Fidesz alelnöke mondta a kerületben kialakult méltatlan helyzetről. A politikus kedd délelőtti sajtótájékoztatóján kiemelte, hogy Németh Angéla polgármester négy hónapja képtelen benyújtani a költségvetés tervezetét, illetve egyeztetni arról. Csonka szerint ez nem csak feladata, hanem kötelessége is a polgármesternek, hiszen a jegyző által előkészített költségvetési rendelet-tervezetet neki kellene benyújtania a képviselő-testületnek. Döbbenetesnek nevezte, hogy Németh az október 1-ére meghirdetett testületi ülést elhalasztva az önkormányzati választás előtt két nappal szeretné a kerület költségvetési tervezetét benyújtani, megtárgyalni és elfogadtatni a képviselőkkel. A politikus ezen a ponton kitért egy kifejezetten érdekes mozzanatra:

miközben a kerületnek nincs elfogadott költségvetése, Lamperth Mónika, a kerület jegyzője nyolc millió forintos jutalmat kapott hivatalba lépése óta az önkormányzattól.

Kerületi pletykák szerint a két politikus kapcsolatát egyrészről bizalmiként, másrészről viszont alá-fölérendeltként lehet jellemezni. Sokan úgy tartják, hogy az igazán fontos ügyekben Lamperth dönt, ő mozgatja a háttérből Némethet.

Forrás: Facebook

Csonka nemtetszését fejezte ki Lamperth nagy értékű jutalmazása miatt, és felidézte, hogy a helyi Fidesz konzultációt indított a témában, megkérdezték a kerületben élők véleményét a történtekről.

- ismertette a konzultáció eredményét a fideszes politikus, aki hozzátette, ha október 13-a után új vezetése lesz a kerületnek, akkor a haveri jutalmazás gyakorlatát meg fogják szüntetni, és a kerület költségvetését meg fogják alkotni.

Mint ismert, két hónappal azután, hogy Németh Angélát polgármesternek válaszották meg, máris kétmillió forintos jutalommal lepte volna meg magát.