Újabb álszent fotóval próbál menekülni őszödi beszédétől Karácsony Gergely

Vágólapra másolva!
Miután kiszivárgott őszödi beszéde, Karácsony Gergely újabb álszent fotó közzétételével próbál meg menekülni a botrány következményeitől: bár a balliberális oldal főpolgármester-jelöltje a nyilvánosságra került hanganyagon még esélytelennek tartotta a DK-s Gy. Németh Erzsébetet a választási győzelemre, most egy olyan fényképet osztott meg közösségi oldalán, amelyen úgy tűnhet, mintha minden rendben lenne közöttük. 
Vágólapra másolva!

Tóth Csaba zuglói MSZP-s országgyűlési képviselő után a DK-s Gy. Németh Erzsébet, XVII. kerületi ellenzéki polgármesterrel is eljátszotta ugyanazt Karácsony Gergely.

Álszent fotókkal operál Karácsony

Mint ismert, múlt héten került nyilvánosságra a politikus őszödi beszéde, amelyen több, elvileg szövetséges politikusról is negatív kontextusban beszélt. Ebbe a körbe sorolható Tóth, akiről azt állította, többször megfenyegette őt és a családját, továbbá Gy. Németh is, akivel kapcsolatban azt a megállapítást tette, miszerint

Feltehetően a lekicsinylő mondatok nem nyerték el az érintettek tetszését, ennek ellenére a felek úgy csinálnak, mintha minden a legnagyobb rendben lenne közöttük. Tóth szombaton egy olyan képet tett közzé közösségi oldalán, amelyen Karácsony széles mosollyal az arcán ölelgeti.

Hétfőn már Karácsonyon volt a sor, aki egy olyan felvételcsokrot osztott meg oldalán, amelynek egyik központi szereplője - Gyurcsányné mellett - éppen az általa lesajnált Gy. Németh Erzsébet. "Tegnap este Dobrev Kláraval és Gy. Németh Erzsébettel felemelő élményben volt részem" - írja hízelegve a közvélemény-kutatásokban mélyrepülésbe kezdő Karácsony DK-s politikustársairól.

Mikor hazudott?

Akárcsak Tóth esetében, ezúttal is felmerül a kérdés:

mikor hazudott Karácsony Gergely?

Akkor, amikor gúnyolódva alkalmatlan vesztesnek tartotta Gy. Némethet, vagy akkor, amikor a mostani álságos fotót megosztotta? Sokat mondó, hogy a mai fényképen rajta van Gyurcsányné is, akinek pártja, a DK Kálmán Olgát preferálta Karácsonnyal szemben az előválasztás során. Mintha a baloldal főpolgármester-jelöltje abban bízna, hogy a budapestieknek nem működik sem a rövid, sem a hosszú távú memóriája.

Mint ismert, több olyan mozzanat is volt az önkormányzati kampányban, amiből arra lehet következtetni, hogy komoly törésvonalak húzódnak meg a DK és Karácsony Gergelyék között. Mint ismert, Kálmán Olga, a párt főpolgármester-jelöltje, miután vereséget szenvedett az ellenzéki előválasztáson, ígéretet tett arra, hogy támogatni fogja Karácsony kampányát, csakhogy ez sokáig nem történt meg. Árulkodó, Kálmán ugyan felszólalt Karácsony legújabb programadó rendezvényén, azonban meglehetősen távolságtartó beszédet mondott. Ezt a narratívát erősíti, hogy Gyurcsány Ferenc úgy vélekedett a balliberális casting során, hogy Karácsony Gergely elvesztette a támogatást az utóbbi hónapokban.