Újabb szemtanú Donáth László szexuális zaklatásairól: trágár módon zaklatta a fiatal nővéreket

Vágólapra másolva!
Újabb szemtanú írt levelet a 888-nak arról, hogyan zaklatta Donáth László, az MSZP-s lelkész a szeretetotthonban az ott dolgozó fiatalabb nőket. A korábban a Gaudiopolisban dolgozó levélíró döbbenetes részleteket árult el. A Momentumban politizáló, a szexuális zaklatások ellen oly hangosan fellépő lánya, Donáth Anna továbbra sem hajlandó semmit mondani apja botrányáról. Az ellene felhozott vádakat viszont tagadja.
Vágólapra másolva!

A levélíró a Gaudiopolisban dolgozott és még mindig tart Donáth Lászlótól.

Donáth László az intézményvezetőket is folyamatosan megalázta.

A levélíró megemlíti, hogy azóta is nap, mint nap látja, ápolókat, takarítókat keresnek, ez nem véletlen, ugyanis ilyen körülmények között senki nem tud ott dolgozni huzamosabb ideig.

- teszi hozzá.

A teljes levél itt olvasható.

Mint azt megírtuk a Ripost alapján, Donáth Annát is szexuális zaklatással vádolja egy fiatal nő. Azt írta róla a Ripostnak, hogy két évvel ezelőtt a Sziget Fesztivál egyik napja után támadta meg őt a szeretotthonban, amit gyakorlatilag szállodának használt.

Donáth Anna egy Facebook-bejegyzésben tagadni próbálta az ellene felhozott vádakat, de olyan részletekbe próbált kapaszkodni, amelyek irrelevánsak. Például azt írta: miért ment volna a szeretetotthonba, hiszen a közelben lakik. Ezt a Ripostnak levelet író fiatal lány meg is válaszolta: azért, mert ott kitakarítottak utána. Vagy olyan perdöntőnek szánt bizonyítékkal cáfolja a lány állításait, hogy két éve nem kedden, hanem pénteken volt a Szigeten.

A legfeltűnőbb azonban, hogy miközben Donáth Anna azt írja, hogy a Momentum "továbbra is" megvédi a szexuális zaklatások áldozatait, ezúttal sem hajlandó egyetlen mondatot sem mondani apja ügyéről, pedig a rendőrség is megerősítette, hogy Donáth László ügyében szexuális zaklatás miatt nyomoznak.