A biztonság az első, központban a családok augusztus 20-án

KOVÁCS Zoltán
Budapest, 2019. augusztus 15. Kovács Zoltán, a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára, az augusztus 20-ai ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs vezetője sajtótájékoztatót tart az Igazságügyi Minisztérium teraszán 2019. augusztus 15-én. Az operatív törzs elfogadta a biztosítási tervet és valamennyi szervezet és szolgálat elkészült saját feladataival, felkészült arra, hogy augusztus 17-e estétől, augusztus 18-tól kitelepüljenek az egyes helyszínekre. MTI/Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Elfogadta a biztosítási tervet az augusztus 20-ai ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs - jelentette be Kovács Zoltán, a testület vezetője csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.
Vágólapra másolva!

Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár azt mondta, hogy az operatív törzs utolsó alkalommal tekintette át a nyitott kérdéseket, és ilyenek az ülés végére nem maradtak.

Valamennyi szervezet és szolgálat elkészült saját feladataival,

felkészült arra, hogy szombat estétől, vasárnaptól kitelepüljenek az egyes helyszínekre - mondta.
Az operatív törzs munkájában mások mellett a rendőrség, a honvédség, a katasztrófavédelem, a mentőszolgálat, a meteorológiai szolgálat, a Budapesti Közlekedési Központ működik közre.

Kovács Zoltán, a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára, az augusztus 20-ai ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs vezetője sajtótájékoztatót tart az Igazságügyi Minisztérium teraszán 2019. augusztus 15-én. Forrás: MTI/Illyés Tibor

Kovács Zoltán azt mondta, hogy

biztonsági szempontból is felkészültek az ünnep programjának megszervezésére és lebonyolítására.

A biztonságot kiemelten fontos szempontnak nevezte két program esetében.

  • Az egyik a 20-án délelőtt, a tisztavatás után tartandó légi parádé, amelyen a Magyar Honvédség 14 repülőgépe és 12 helikoptere tart bemutatót.
  • A másik az esti tűzijáték, amelyet most is a legmodernebb technológiával valósítanak meg.

Szükség esetén egy gombnyomással leállítható a program - közölte az államtitkár. Hangsúlyozta, hogy

a biztonság azért is fontos, mert nagy számban várják a családokat a háromnapos ünnepségsorozatra.

Példaként említette a Magyar Ízek Utcáját és a Clark-színpadot, ahol végig színvonalas fellépőkkel várják az érdeklődőket.

Az "Isten éltessen, Magyarország!" szlogennel megrendezett ünnepi programsorozat központi programjai augusztus 20-án a hagyományoknak megfelelően a zászlófelvonással, majd az ifjú honvédtisztek avatásával kezdődnek a fővárosban. Délelőtt az Országháznál légi parádét tartanak, délután lesz a Szent Jobb-körmenet, este tűzijáték zárja a napot. Emellett a budai Várban a Magyar Ízek Utcája, koncertek és egyéb programok várják az érdeklődőket.

Az augusztus 20-i nemzeti ünnep programjai az Augusztus20.kormany.hu weboldalon találhatók.