Hajóbaleset: új ügyvédje van a Viking kapitányának

Margit híd, megemlékezés, Duna, dunai hajóbaleset, Hableány
Budapest, 2019. június 3. A mentőcsapat merülőhelyéül szolgáló hajók a Dunán, a balesetben elsüllyedt Hableány turistahajó közelében a Margit hídnál 2019. június 3-án. A Hableány turistahajó és a Viking Sigyn szállodahajó május 29-én késő este ütközött össze a Margit híd közelében, a turistahajó felborult és elsüllyedt, fedélzetén 33 dél-koreai állampolgárral - turistákkal és két idegenvezetővel -, valamint kéttagú magyar személyzettel. Hét embert a környező hajókon utazók kimentettek, hét dél-koreai állampolgár holttestét pedig még aznap megtalálták. Június 3-áig már kilenc holttest került elő. MTI/Balogh Zoltán
Vágólapra másolva!
Már nem Élő Gábor védi a Viking Sigyn kapitányát, akit halálos tömegszerencsétlenség okozásával gyanúsít a rendőrség – írta meg a PestiSrácok.hu. Az információt az ügyvéd megerősítette. Arról viszont nem volt hajlandó beszélni, hogy miért szűnt meg a megbízatása. 
Vágólapra másolva!

A lap információi szerint az ukrán kapitány másik ügyvédje,

M. Tóth Balázs sem dolgozik már neki,

a 64 éves Jurij C.-nek új ügyvédje van. Azt egyelőre nem tudni, hogy kicsoda.

A mentőcsapat merülőhelyéül szolgáló hajók a Dunán, a balesetben elsüllyedt Hableány turistahajó közelében a Margit hídnál 2019. június 3-án Forrás: MTI/Balogh Zoltán

A Hableány május 29-én 21.05-kor süllyedt el a Margit hídnál, miután összeütközött a Viking Sigyn szállodahajóval. A turistahajó fedélzeten 35-en utaztak, 33 dél-koreai turista és idegenvezető, valamint a kéttagú magyar személyzet, a kapitány és egy matróz.

A Viking Sigyn ukrán kapitányát, Jurij C.-t a nyomozók halálos tömegszerencsétlenséget okozó vízi közlekedés veszélyeztetése miatt vették őrizetbe, és le is tartóztatták.

A határozat szerint a férfi óvadék ellenében kiszabadulhat, és Budapest területén nyomkövetővel a lábán mozoghat. Az óvadék lehetősége ellen az ügyészség fellebbezett, így másodfokra került az ügy.