Míg Nyugat-Európában nőtt, addig Magyarországon csökkent az antiszemitizmus

Vágólapra másolva!
Európa két legnagyobb zsidó közösségével rendelkező országában, Nagy-Britanniában és Franciaországban jelentősen növekedett tavaly az antiszemita gyűlöletcselekmények száma az előző évi adatokhoz képest. Magyarországon nemcsak a tendenciát tekintve kedvezőbb a helyzet, hanem az arányokat tekintve is: míg Nagy-Britanniában 1 millió lakosra 25, Franciaországban pedig 8,1 antiszemita gyűlölet-cselekmény jut – hazánkban ez a mutató mindössze 3,4 – közölte a Tett és Védelem (TEV) Alapítvány. 
Vágólapra másolva!

A zsidósággal foglalkozó alapítvány jelentése szerint tavaly 32 antiszemita indíttatású gyűlöletcselekményt regisztráltak Magyarországon,

néggyel kevesebbet, mint 2017-ben.

2016-ban 48, 2015-ben 52, 2014-ben pedig 37 ilyen eset történt.

A 2018-as esetek közül három támadás, tíz rongálás, 19 pedig gyűlöletbeszéd volt. Az elkövetők minden esetben férfiak voltak, szervezettséget nem állapított meg az alapítvány.

Kitértek arra is, hogy

Előbbiben egymillió lakosra 25, utóbbiban 8,1 ilyen cselekmény jut.

Magyarországon ez a mutató csak 3,4 – fűzték hozzá.

A Tett és Védelem Alapítvány jelentésével tételesen cáfolta a hazai fake news média hazugságait,

akik folyton azt írják, hogy Magyarországon a legnagyobb az antiszemitizmus egész Európában, és folyamatosan nő, de természetesen számokat soha sem közölnek erről.

Bár a jelentés nem tér ki rá, de ettől függetlenül egyértelmű, hogy

Franciaországban és Nagy-Britanniában az egyre gyarapodó muszlim migráns közösségek miatt nő az antiszemitizmus.

A muszlim migránsok által elkövetett antiszemita gyűlölet-bűncselekmények általában nincsenek jól dokumentálva, mivel

a balliberális média, és egyes esetekben még a helyi hatóságok is mindent megtesznek annak érdekében, hogy ezeket eltitkolják a közvélemény elől.

A Tett és Védelem Alapítvány hat éve készít éves jelentést az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet által javasolt módszertan alapján az előző évben történt antiszemita gyűlöletcselekményekről.