Az ellenzéki összefogás újabb csődje: Hunvaldnak gyűjtenek aláírásokat a szocialisták

Vágólapra másolva!
Szocialista aktivisták aláírásokat gyűjtenek a jogerősen börtönbüntetésre ítélt, szocialista exvárosvezető polgármester-jelöltségért - ez derül ki Virágh Előd, az erzsébetvárosi Fidelitas elnöke által közzétett képekből. Az akcióval csak egyetlen apróbb probléma van: szombaton az ellenzéki négyes, közöttük az MSZP úgy döntött, hogy a DK indíthat jelöltet a kerületben. 
Vágólapra másolva!

Az ellenzék egy része szombaton bejelentette, hogy megvannak a közös ellenzéki, budapesti polgármesterjelöltek, akik ősszel elindulnak majd a Fidesz jelöltjeivel szemben. Bár a döntés összellenzékinek lett beharangozva, ez korántsem fedte az igazságot, hiszen a bejelentést tevő MSZP-Párbeszéd-Momentum-Demokratikus Koalíció négyes kihagyta az előzetes egyeztetésekből, és így a névsor véglegesítéséből a Jobbikot, az LMP-t, és közös polgármesterjelöltjüket, Puzsér Róbertet. Az önkényes akció gyakorlatilag két blokkra osztotta az ellenzéket, akik azóta a médián keresztül üzengetnek egymásnak. Kedden kiderült, nemcsak a blokkok között, hanem azon belül is komoly súrlódások vannak, ugyanis nem mindenkinek nyerte el a tetszését a névsor.

A helyi MSZP-sek Hunvald mellett gyűjtenek aláírásokat

"Úgy látszik a hetedik kerületi MSZP nem hajlandó beállni a sorba és továbbra is Hunvald Györgyöt indítaná polgármesternek az őszi önkormányzati választásokon" - írja Virágh Előd, az erzsébetvárosi Fidelitas elnöke közösségi oldalán, aki hozzátette, hogy a birtokába jutott fotók tanúsága szerint

a helyi MSZP aktivistái azért gyűjtenek aláírást, hogy a korrupciós ügyeiről, a lakáspanamázásokról ismert szocialista expolgármestert indítsák.

Mindez azért felettébb különös, mert a szombaton ismertetett megállapodás értelmében nem őt, hanem a DK-s Niedermüller Pétert indítaná el a baloldal polgármesterjelöltnek a VII. kerületben. Virágh posztjában emlékeztetett arra, hogy Hunvald ellen két jogerős ítélet is született hivatali visszaélés miatt. "Ennek már megitta a levét Erzsébetváros, soha többet Hunvald!" - szögezte le írásának végén Virágh.

Itt tudja megnézni, ahogyan a VII. kerületi szocialista aktivisták aláírásokat gyűjtnek a "Hunvald Györgyöt polgármesternek" ívre:

Korábban is voltak jelei annak, hogy Hunvald nem igazán akarja elfogadni a szombati bejelentést, ugyanis egy nappal a hivatalos bejelentés előtt, múlt hét pénteken azt írta ki közösségi oldalára, hogy

A döntés azért is lehetett nagy csalódás az MSZP-s exvárosvezető számára, mert még idén februárban is azt pletykálták szocialista körökben, hogy jó esélye van az őszi indulásra.

Jogerősen börtönbüntetésre ítélték

Ismert, Hunvald György 1998-ban lett Erzsébetváros alpolgármestere, majd 2002-ben polgármester. A társaival együtt ellene indított eljárásban 2009 elején előzetes letartóztatásba került, majd a társaságot ingatlanokkal kapcsolatos nagy értékű csalásokkal, magánokirat-hamisításokkal, vesztegetéssel és bűnszervezet létrehozásával vádolták meg.

Az ügyészség szerint egyebek mellett nagy értékű önkormányzati ingatlanokat adtak el a piaci ár alatt.

A másfél évig tartó per végén Hunvaldot egyebek mellett

lakáskiutalások kapcsán elkövetett hivatali visszaélésekben, magánokirat-hamisításban találta bűnösnek a Fővárosi Törvényszék, amely másfél év börtönnel sújtotta a volt polgármestert.

Végül azért nem kellett a börtönbe visszamennie, mert a büntetését már letöltötte előzetes letartóztatásban.