Nem szabadulhat a börtönből a soroksári gyilkosság gyanúsítottja

A soroksári futónő meggyilkolásával gyanúsított férfi
Budapest, 2018. december 7. A soroksári futónő 2013-ban történt meggyilkolásával gyanúsított férfi várakozik a Budai Központi Kerületi Bíróság folyosóján a letartóztatásáról döntő bírósági tárgyalásra 2018. december 7-én. MTI/Mihádák Zoltán
Vágólapra másolva!
Gy. Krisztinát lassan hat évvel ezelőtt gyilkolták meg Soroksáron. A tettest évekig nem találták, majd tavaly szeptember elfogták R. Szilvesztert, akinek a DNS-ét megtalálták a gyilkosság helyszínén. A bíróság április 4-én meghosszabbította a férfi letartóztatását.
Vágólapra másolva!

A Budai Központi Kerületi Bíróság a múlt héten meghosszabbította R. Szilveszter letartóztatását, akit azzal gyanúsítanak, hogy 2013-ban megerőszakolta és meggyilkolta Gy. Krisztinát.

A döntést azzal indokolták, hogy továbbra is fennáll a bűnismétlés veszélye, valamint elérhetetlené válna a hatóságok számára, ha kiengednék a börtönből.

A végzés nem végleges - írja a Fővárosi Törvényszék.

Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

Ahogyan azt korábban megírtuk, Gy. Krisztina, szokásos esti futóedzésére indult 2013. szeptember 25-én, ahonnan már nem ért haza.

Brutálisan megerőszakolták és meggyilkolták.

A rendőrség öt évig kereste a tettest, tavaly szeptemberben végül sikerült elfogniuk a gyilkost, R. Szilvesztert, aki éppen jogerős börtönbüntetését töltötte, rablásért ítélték el. A férfi a gyilkosság idejében hajléktalan volt. R. Szilveszter ugyan nem tett vallomást, tagadja, hogy ő ölte meg, de panaszt sem tett a gyanúsítás ellen.