Egy hónap alatt két anya ölte meg a csecsemőjét - Keressük az okokat

Vágólapra másolva!
Egy sáregeresi nő a párjánál volt Zichyújfaluban, amikor szombat reggel felkelt, kiment a sufniba és megszülte a csecsemőjét, majd a gyanú szerint megfojtotta. A gyilkosság után a Bors információi szerint a 23 éves nő elszívott egy cigarettát és megivott egy kávét. A terhességét végig titkolta, egyszerű puffadásra fogta a megnőtt hasát. Három héttel ezelőtt is meggyilkolta egy nő a saját újszülött csecsemőjét Felsőzsolcán, a két esett között sok a hasonlóság. Makai Gábor klinikai szakpszichológus szerint legtöbbször a nem kívánt terhesség miatt ölnek az anyák, és az sem kizárt, hogy volt egy társuk. 
Vágólapra másolva!

A 23 éves Kinga szombat reggel felkelt és kiment a zichyújfalui ház sufnijába, ott volt nagyjából 20 percet, majd visszament a házba. Véres volt a cipője és a ruhája.

A barátja megkérdezte tőle, hogy mi történt, mire azt mondta, a havi menstruációjától lett véres. Ezek után a nő elszívott egy cigarettát és megivott egy kávét.

A barátját nem hagyta nyugodni a dolog, ezért kórházba vitte Kingát. Ott derült ki, hogy a nő nemrég szült – írja a Bors.

A sufniban a nő barátjának, Lászlónak az apja találta meg a holttestet. László a Borsnak elmondta, hogy nem vette észre a barátnőjén, hogy terhes lenne.

Amikor nagyobbnak látta a molett testalkatú nő hasát, azt Kinga egyszerű puffadásra fogta.

Forrás: Police.hu

– mondta a lapnak László, akinek nagyjából egy hónapja halt meg az anyja. A férfi a történtek óta nem mert kimenni a sufniba. A lap információi szerint

a meggyilkolt csecsemő lány volt, DNS-vizsgálattal fogják kideríteni, hogy László volt-e az apa.

Zichyújfaluban és Sáregeresen, Kinga szülőfalijában is teljes a döbbenet a gyilkosság miatt.
"Két napja még láttam Kingát, semmi sem látszott rajta. Aranyos, becsületes lánynak ismertem. A lányommal egy busszal mentek iskolába. Szörnyű az egész. Miért nem tette be egy inkubátorba, hogy máshol örömteli élete lehessen annak az ártatlan csöppségnek?" – mondta a lapnak egy sárkeresztúri asszony.

A nő otthonánál Kinga nevelőapja fogadta a lap munkatársait. A férfi alkarjára a nő portréja van tetoválva. Nem a vérszerinti lánya, de ennek ellenére tiszta szívből szerette.

– mondta könnyes szemmel a lapnak.

A rendőrség gyilkossággal gyanúsítja a nőt, aki

a kihallgatáson beismerte, hogy szült egy gyereket.

Forrás: Police.hu

Februárban is meggyilkoltak egy csecsemőt

A háromgyerekes, 24 éves felsőzsolcai nő február 26-án rosszul lett, és a család többi tagját kizavarta a szobából, mert egyedül akart lenni. Később a családtagok furcsa hangokat hallott a szobából, ezek után hívták ki a mentőket. A kórházban kiderült, hogy a nő pár órával később szült.

A rendőrség ezek után házkutatást tartott a felsőzsolcai házban, ahol az ágyban, letakarva megtalálták a csecsemő holttestét.

Fotó: Polyák Attila - Origo

A gyanú szerint a nő, miután megszülte a csecsemőt, egy késsel többször leszúrta, amitől az újszülött a helyszínen meghalt.

Társuk is lehetett a gyilkos anyáknak

A két esett között több hasonlóság is van, mindkét nő titkolta a terhességet a családja elől, titokban szültek, és kegyetlenül meggyilkolták a csecsemőiket. A két gyilkosság között nagyjából három hét telt el. Makai Gábor klinikai szakpszichológus szerint az ilyen eseteknél leggyakrabban a nem kívánt terhesség a felelős.

- mondja a pszichológus. Elmondása szerint ilyen helyzetben a nők a szülés után rájönnek, hogy nem tudja tovább rejtegetni a dolgot, félelelm és pánik lesz úrrá rajta, emiatt ösztönlényként, gépként fog viselkedni, képtelen lesz az átgondolt viselkedésre.

Makai Gábor Fotó: Mudra László - Origo

A csecsemőgyilkosságok esetében közrejátszhat még a mélyszegénység, párkapcsolati probléma, depresszió vagy akár pánikbetegség is.