A Budapesten elfogott terrorista is kapott brüsszeli migránskártyát

Iszlám terrorista pere, szír férfi, F. Hassan
Budapest, 2019. március 24. A Terrorelhárítási Központ (TEK) különleges egysége szállítja a terrorizmus miatt március 22-én őrizetbe vett szír állampolgárt a Fővárosi Törvényszék Fő utcai épületéhez 2019. március 24-én. A férfi három éve az Iszlám Állam nemzetközi terrorszervezet tagja és 2016-ban kivégzésekben vett részt. MTI/Mihádák Zoltán
Vágólapra másolva!
A kormány választ vár az Európai Bizottságtól: tudott-e arról, hogy egy szír terroristavezér is kapott migránskártyát – mondta Hollik István kormányszóvivő pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.
Vágólapra másolva!

Hollik azt mondta: ismert, hogy

Hassan F. szír terroristavezér is kapott brüsszeli migránskártyát, ezt a terrorista ügyvédje a napokban meg is erősítette.

Az Európai Bizottság ennek ellenére a mai napig azt állítja – folytatta a kormányszóvivő –, hogy ezek a név nélküli migránskártyák nem veszélyesek. Szerdán Natasha Bertaud európai bizottsági szóvivő pedig továbbra is azt állította – idézte –, hogy nincsenek név nélküli migránskártyák, hiszen a kártyatulajdonosok személyazonosságát ismerik és havonta ellenőrzik is.

A Terrorelhárítási Központ (TEK) különleges egysége szállítja a terrorizmus miatt március 22-én őrizetbe vett szír állampolgárt a Fővárosi Törvényszék Fő utcai épületéhez 2019. március 24-én. A férfi három éve az Iszlám Állam nemzetközi terrorszervezet tagja, és 2016-ban kivégzésekben vett részt Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

Hollik István elmondta, ha ez így van, tehát a brüsszeli bizottság valóban tudja, kiknek biztosít ilyen migránskártyákat, akkor ez egy nagyon fontos kérdést vet fel. Ezért

a kormány egyenes választ vár az Európai Bizottságtól: Brüsszel tudott-e arról, hogy egy szír terroristavezér is kapott migránskártyát, tehát tudomásuk volt-e arról, hogy az Iszlám Állam hóhérát pénzelik?

– fogalmazta meg a kérdést a kormányszóvivő.

Hollik hangsúlyozta: az emberek is szeretnének végre tisztán látni, mert sokakat felháborít, hogy Brüsszel a migránskártyával a jelek szerint Európára törő terroristákat is pénzel.