Orbán Viktor: Horváth János egy bátor nemzedékhez tartozott

KÖVÉR László; ÁDER János; HORVÁTH János
Cece, 2019. december 19. Áder János köztársasági elnök (b) és Kövér László, az Országgyűlés elnöke (b2) lerója kegyeletét a ravatalnál Horváth János, az Országgyűlés egykori korelnökének temetésén a cecei Református temetőben 2019. december 19-én. Az életének 99. évében november 25-én elhunyt Horváth János 1945 és 1947 között kisgazda nemzetgyűlési, majd 1998 és 2014 között fideszes országgyűlési képviselő volt. 2003-tól 2014-ig ő volt a parlament korelnöke. MTI/Máthé Zoltán
Vágólapra másolva!
Horváth János ahhoz a bátor nemzedékhez tartozott, amely két pogány közt, a barnainges és a kommunista diktatúra alatt is hűségesen kitartott politikai meggyőződése, a független, kisgazda, polgári és patrióta szellemiség mellett - írta Orbán Viktor miniszterelnök Horváth János, az Országgyűlés egykori korelnöke halála után a gyászoló családnak.
Vágólapra másolva!

A levélben, amelyet csütörtökön, az egykori képviselő temetése napján juttattak el az MTI-hez, a kormányfő kiemelte:

Horváth János "hajlíthatatlan emberként" sosem ismert lehetetlent, amit többek között azzal bizonyított be, hogy

a Kisgazdapárt színeiben az 1945-ös önkormányzati választáson a munkáskerületként ismert Angyalföldön győzte le a kommunisták jelöltjét, Kádár Jánost.

Áder János köztársasági elnök és Kövér László, az Országgyűlés elnöke lerója kegyeletét a ravatalnál Horváth János, az Országgyűlés egykori korelnökének temetésén a cecei Református temetőben 2019. december 19-én Forrás: MTI/Máthé Zoltán

"Hálásak vagyunk, hogy hazatérése után a mi politikai közösségünket választotta, hiszen érkezésével nemcsak egy kiváló szakemberre, de példaképre és munkatársra is találtunk, aki bölcs tanácsaival, valamint a kinövekedés-program megfogalmazásával is hozzájárult a polgári Magyarország megerősödéséhez" - fogalmazott Orbán Viktor.

- zárul a miniszterelnök levele.