Hiába fenyegetőzött, megint pert vesztett Márki-Zay

Vágólapra másolva!
Hódmezővásárhely ellenzéki polgármestere ezúttal Juhász Tünde, Csongrád megye kormánymegbízottja, és Holubán Csilla, a Szegedi Járási Hivatal vezetője ellen bukott el jogi eljárást. Mindkettőjüknek 400-400 ezer forint sérelemdíjat kell fizetnie és a perköltséget is neki kell állnia – írja a Promenad.
Vágólapra másolva!

Márki-Zay Péter még a nyáron, egy Facebook-bejegyzésében állított valótlant az olasz szemétügy kapcsán Juhász Tünde kormánymegbízottról és Holubán Csilláról, a Szegedi Járási Hivatal vezetőjéről.

Többek között azt írta posztjában: "HOLUBÁN CSILLA vagy a hivatalt vezető JUHÁSZ TÜNDE tisztában volt ezekkel a káros következményekkel, szándékosan adott ki engedélyt a vásárhelyi gyermekek (köztük a sajátjainak) megmérgezésére, ezért POLT PÉTER vádat emel és különös kegyetlenséggel elkövetett tömeggyilkosságért kell törvény előtt felelniük".

Az érintettek emiatt a politikus ellen személyiségjogi polgári pert indítottak, aminek az első fokú ítélete 2019. december 20-án, azaz ma született meg a Szegedi Törvényszéken.

Forrás: PROMENAD-Gémes Sándor

A bíróság kimondta:

a hódmezővásárhelyi ellenzéki polgármester valótlant állított és megsértette a felperesek jó hírnevét, ezért 15 napon belül 400-400 ezer forint sérelemdíjat kell fizetnie nekik, illetve a perköltséget is neki kell állnia.

Márki-Zaynak ezzel ismét több mint egymillió forintot kell kifizetnie a többi vesztes pere mellett, illetve a Promenad információi szerint

tucatnyi eljárás van folyamatban vele szemben.

A mai ítélet alapján nagyon úgy néz ki, hogy a hódmezővásárhelyi polgármester fenyegetőzése nem hozott eredményt.

Ahogy arról az Origo beszámolt, Márki-Zay nemrég név szerint üzent Lakatos Péter szegedi bírónak, aki döntött a mostani perében.

A baloldali politikus szó szerint ezt írta: „Hát én nagyon remélem, hogy Lakatos Péter bíró úr az nem a vérbírók közé akar tartozni, és az eddigi tévedései ellenére most józan belátással majd egy okos ítéletet hoz".

Márki-Zay nem mellesleg a neki nem tetsző döntést hozó bírákat is megfenyegette,

azt mondta a Soros György által finanszírozott Transparency International egyik rendezvényén, hogy listázni fogja őket.

Az ellenzéki politikus fenyegetőzését elítélte az Országos Bírósági Hivatal (OBH) új elnöke, Senyei György.