Fegyverrel kényszerítettek három nőt az autójuk átadására az M5-ös autópályán

Vágólapra másolva!
Letartóztatta a Kecskeméti Járásbíróság azt a román férfit, aki a gyanú szerint a társával április 22-én hajnalban az M5-ös autópályán egy gáz-riasztófegyverrel eltérítette honfitársa autóját, hogy kirabolhassa a sofőrt és az utasait is.
Vágólapra másolva!

Az egy hónapra letartóztatott 25 éves román férfi ismeretlen társával egy részben leragasztott, spanyol rendszámú autót használt, emellett rendőrségi láthatósági mellényt is viselt, amikor Lajosmizse közelében megállított egy román autót.

A sofőrt az utasaival együtt románul és angolul is megfenyegették. A három nőt arra kényszerítették, hogy adják át az autót, miközben egy gáz-riasztófegyverből lövéseket adtak le.

Összesen több mint 24 ezer eurónyi értéket raboltak el őlük.

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség közleménye szerint miután kifosztották az autót az autópályán hagyták, és elmenekültek Magyarországról.

Egyiküket októberben Romániában fogták el és az európai elfogatóparancs értelmében átadták a magyar hatóságoknak.

A rendőrség a férfit őrizetbe vette és három rendbeli, fegyveresen elkövetett rablás, valamint egyedi azonosítójellel visszaélés miatt hallgatta ki gyanúsítottként.

A Kecskeméti Törvényszék tájékoztatása szerint a bíróság azért rendelte el a gyanúsított letartóztatását, mert az esetében fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, és nehezíthetné bűntársa felkutatását. A bíróság döntése ellen a gyanúsított és védője fellebbezett.