Újabb kínos kérdések Karácsony Gergely autózásai körül

karácsony gergely
Vágólapra másolva!
Gyakorlatilag nem telik el nap anélkül, hogy ne derülne ki Karácsony Gergely balliberális főpolgármesterről, hogy kampányának legfontosabb elemei hazugságok voltak. Az átláthatóságot és zöld politikát hirdető Karácsony még a legegyszerűbb kérdésekre sem képes válaszolni, miután megint lebukott azon, hogy a propagandafotókkal ellentétben nem biciklivel vagy tömegközlekedéssel, hanem szolgálati autóval jár. Ráadásul most már erős a gyanú, hogy Karácsony közpénzből fizetett autózásait nem is tartják nyilván.
Vágólapra másolva!

A kizárólag propagandafotósa jelenlétében bezöldülő Karácsony Gergelyről már első hivatali napjától kezdve tudni lehet, hogy

a bőszen hirdetett biciklis és tömegközlekedő politikus álcája egyszerű hazugság.

Minden reggel a zuglói házához van rendelve a sofőrrel ellátott autó, és miközben a munkahelyére furikázzák, a balliberális propagandamédia folyamatosan azt hazudja, hogy kizárólag tömegközlekedési eszközzel, busszal, vonattal, sőt kerékpárral közlekedik. Ezzel szemben a hét minden egyes napján reggel negyed nyolc tájékán megérkezik érte a szolgálati sofőr. Aki, miután Karácsony a múlt héten egyszer már lebukott, még inkább igyekszik észrevétlen maradni.

Forrás: Ripost

A sofőr már nem áll be a közeli ház gépkocsibejárója elé, mert az ott lakókkal többször is konfliktusba keveredett. Akik ráadásul neheztelték, hogy a főpolgármester kocsija miatt nem tudnak kiállni. Most inkább hosszasan cirkál, hogy a kocsik között, akár szabálytalanul is, de helyet találjon.

Az utasítás nyilvánvaló, úgy kell megállni, hogy takarásban, rejtve legyen, minél kevesebben lássák Karácsony reggeli autózását. Nehezebben lehessen, mondjuk lefotózni, mint korábban.

Kíváncsiak voltunk, hogy az elmúlt egy hónapban hozzávetőlegesen milyen arányban járt biciklivel/busszal/autóval dolgozni, és vajon mivel magyarázza a kampányban tett ígéretei és a gyakorlati utazásai közti anomáliát, de

Karácsony Gergely képtelen értelmes magyarázatot adni,

ehelyett inkább sajtósán keresztül ad nevetséges választ. Ságvári Ádám ugyanis ezt válaszolta megkeresésünkre:

Ezt a választ vélhetően szellemesnek szánta - erre utal, hogy kérdéseinket és a fentivel tartalmilag megegyező válaszát Karácsony nagy büszkén kirakta a Facebook-oldalára -, azonban meglehetősen kínosra sikerült. A logika szerint ugyanis ez csak két dolgot jelenthet:

  • A Városházán senki nem tartja nyilván, hogy Karácsony Gergely szolgálati autóját közpénzből mikor, mire használják
  • Karácsony Gergely hazudik.

Mindenesetre már a kampány idején kiderült, hogy látványos hazugság a biciklizés és a buszozás a propagandafotók kedvéért. Aztán, ha kész a kép, már nyugodtan átül a kényelmes kocsiba.

Forrás: Ripost

Így volt ez a múlt héten is, amikor kihirdette, hogy ő bizony busszal megy a kormányülésre, fel a Várba.
Igaz, előtte a szolgálati kocsival furikáztatta magát végig a városon, a házától a főpolgármesteri hivatalig.

Forrás: Ripost

A kényelmes autózás után jöhetett a buszra szállás, hiszen megérkezett a propagandafotós. Irány a Vár, a kormányülés!

Forrás: Ripost

Már bejáratták a módszert. Ha Karácsony lebukik, a propagandistái gyorsan bedobnak egy kis vonatozást, mondjuk Berlinbe. Aztán reggelente megint jöhet a sofőr minden egyes nap.

Mi azonban

most már arra is kíváncsiak vagyunk, hogyan számol el Karácsony a szolgálati autója használatával.