Gyurcsány elhelyezte a Városházán Kálmán Olgát, aki belépett a DK-ba

Kálmán Olga sajtótájékoztató 2019 június 27-én, DK központi iroda
Vágólapra másolva!
Gy. Németh Erzsébet, a humán területekért felelős főpolgármester-helyettes politikai főtanácsadója lett Kálmán Olga - ez derült ki az egykori tévés vasárnapi sajtótájékoztatójából. Az eseményen Gyurcsány Ferenc a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke azzal büszkélkedett, hogy Kálmán Olga belépett a DK-ba. Ezzel a függetlenség álcája is végleg szétfoszlott, a bukott médiaszemélyiség hivatalosan is pártpolitikussá vált. 
Vágólapra másolva!

Miután az előválasztáson alulmaradt Karácsony Gergellyel szemben, Kálmán Olga úgy búcsúzott el az újságíróktól a vereséget megmagyarázó sajtótájékoztatóján, hogy nem zárja ki annak a lehetőségét, hogy kudarca ellenére a későbbiekben ismét politikai szerepet vállal. Ezúttal betartotta ígértét.

Hivatalosan is politikus lett Kálmán Olgából

A mai esemény fontosságát jelezte, hogy azon a főváros ellenzéki vezetését kézben tartó Gyurcsány Ferenc is megjelent. A DK elnöke felvezetésként elárulta, hogy ő azok táborába tartozott, akik Kálmánt arra biztatták, "szolgálja a hazáját politikusként," és a média helyett a politikát válassza. A pártelnök szavaiból kiderült, hogy a magát eddig független értelmiségként pozícionáló

Kálmán Olga belépett a DK-ba.

Gy. Németh Erzsébet, a humán területekért felelős főpolgármester-helyettes arról beszélt, hogy olyan fővárost szeretne, ahol más kulturájú embereket a kulturájuk miatt nem üldöznek, és ennek kapcsán rögtön Kálmán Olgára gondolt.

- vázolta Gy. Németh, milyen feladatkörben számít a bukott tévésre.

A mikrofonhoz lépve Kálmán Olga nem túl nagy lelkesedéssel, konkrétumok nélkül beszélt új feladatköréről. "Van felelősségem abban, hogy lendületet kapjon, és megtartsa a lendületét az ellenzéki politizálás" - mondta.

Kálmán Olga az előválasztási vereségét magyarázza június 27-én, DK központi irodájában Forrás: Origo

Gyurcsány belehúzott

Csupán négy hét telt el az októberi önkormányzati választás óta, de már most jól láthatóak a politikai mozgások: Gyurcsány Ferenc megerősödve jött ki a küzdelmekből, és átvette az irányítást Karácsony Gergely főpolgármestertől, aki mögött nem áll számottevő politikai erő.

Részletes cikkben számoltunk be róla, hogy a bukott kormányfő több olyan bizalmi politikusa is pozíciót kapott a Városházán és annak környékén, aki a 2010 előtti balliberális kabinetekben kormányzati tisztséget viselt. Draskovics Tibor, Katona Tamás, Gál J. Zoltán és Kolber István - a sor hosszú, és feltehetően nincs még vége a 2010 előtti világ rehabilitálási folyamatának.