Szijjártó Péter: Ha valamikor, akkor most össze kell állnunk

Fidesz tisztújító kongresszusa, BOK Sportcsarnok, 2019.09.29.
Szijjártó Péter
Vágólapra másolva!
A Hír TV A Nyolcas című műsorának vendége Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter volt.
Vágólapra másolva!

G. Fodor Gábor műsorvezető könnyedebb témák után az országjáró körútjáról beszélgetett a külgazdasági és külügyminiszterrel. Szijjártó Péter elmondása szerint a közelgő választásokra való tekintettel igyekszik a legtöbb meghívásnak eleget tenni, annak érdekében, hogy kellő mértékben át tudja tekinteni a kialakult helyzetet. A politikus ezt követően elhivatottságáról, munka iránti szeretetéről és tiszteletéről is mesélt. Szóba került továbbá Trócsányi László, a kötelező betelepítési kvóta, a migrációs nyomás, az Európai Parlament által felvetődött kérdések és a bevándorlást pártoló erők újabb hadjárata.

Össze kell állni a közép-európaiaknak és nagyon keményen ellenállni annak a sok-sok kísérletnek, amely következik majd, arra nézvést, hogyan hozzák majd be ide az illegális bevándorlókat. Ezért van szükség összefogásra, nem csak kívül, hanem belül is. Tehát ezért van szükség arra, hogy a magyar emberek ismét, egyértelműen, világossá tegyék, hogy nem, ide illegális bevándorló nem jöhet be. Háromszor ugye ezt már megtettük: népszavazás, parlamenti választás és európai parlamenti választás. Most itt lesz egy újabb alkalom, a jövő hét végén" - fogalmazott Szijjártó Péter.

Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter volt a HírTv A Nyolcas című műsorának vendége Fotó: Csudai Sándor - Origo

A migráció után a környezetvédelem okozta problémákról beszélgettek a műsorban. A külügyminiszter kifejtette álláspontját a környezetvédelem címszava alatt történő politikai haszonszerzésről és a valós, illetve a vélt problémák közti különbségekről.