Saját halottjának tekinti az iskola a munkavégzés közben meghalt diákot

Vágólapra másolva!
Ahogy arról  tegnap az Origo is beszámolt, szakmai gyakorlat közben meghalt egy diák csütörtökön Nagykátán. A gyakorlati képzőhely és a Ceglédi Szakképzési Centrum saját halottjának tekinti a gépi forgácsoló tanulót - közölte a centrum kancellárja pénteken az MTI-vel.
Vágólapra másolva!

Ferenczi Norbert a közleményben azt írta, hogy a Nagykátai Rendőrkapitányság közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálja a szerdán történteket.

Az intézmény a vizsgálatban nem érintett, mert a tragédia egy külső - vállalkozás formájában működő - képzőhelyen történt.

A hírt megrendüléssel fogadta a Ceglédi SZC Nagykátai Ipari Szakgimnázium és Szakközépiskola, az intézmény vezetése, pedagógusai és pszichológusai osztoznak a szülők fájdalmában, és mindent elkövetnek, hogy az iskolatársak feldolgozzák a gyászukat - fogalmazott az intézmény kancellárja.

A Pest Megyei Kormányhivatal közölte, hogy a rendőrségtől érkezett jelzés után a kormányhivatal munkavédelmi munkatársai azonnal a helyszínre indultak az eset kivizsgálására.

A vizsgálat folyamatban van, ha munkavédelmi hiányosságot tárnak fel, megindítják az eljárást és megteszik a szükséges intézkedéseket

- tették hozzá.

A baleset - sajtóinformációk szerint - a régi telefongyár területén, az egyik hátsó épületben történt. A fiú egy CNC gépen (komputer által vezérelt szerszámgépen) dolgozott, amikor megsérült.

Az atv.hu csütörtökön azt írta: úgy tudják, egy hatalmas ütés érte a fiú testét. Valami kirepülhetett a gépből. Rohamkocsi és helikopter is érkezett az üzemhez, a mentősök hosszan küzdöttek a fiú életéért, de nem tudták újraéleszteni.