Orbán Viktor gazdasági együttműködésről is tárgyalt az üzbég elnökkel

ORBÁN Viktor; MIRZIJOJEV, Savkat
Baku, 2019. október 15. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (középen b) és Savkat Mirzijojev üzbég államfő (középen j) tárgyalása Bakuban 2019. október 15-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
Vágólapra másolva!
Jól fejlődik a gazdasági együttműködés Magyarország és Üzbegisztán között, és további lehetőségek is adottak például a gyógyszeripar területén - erről is tárgyalt Orbán Viktor miniszterelnök és Savkat Mirzijojev üzbég elnök kedden Bakuban, ahová mindketten a Türk Tanács csúcstalálkozójára érkeztek.
Vágólapra másolva!

A megbeszélésről Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár tájékoztatta az MTI-t.

Havasi Bertalan elmondta, hogy Orbán Viktor és Savkat Mirzijojev előrelépésként értékelte a kétoldalú kapcsolatokban, hogy a magyar állampolgárok 30 napnál rövidebb időre immár vízummentesen utazhatnak Üzbegisztánba.

Orbán Viktor miniszterelnök és Savkat Mirzijojev üzbég államfő tárgyalása Bakuban 2019. október 15-én Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

A miniszterelnök arról biztosította az üzbég elnököt, hogy

Magyarország szívesen megosztja tapasztalatait az üzbég gazdaság liberalizációja során.

Orbán Viktor megköszönte az üzbég vezetés támogatását, amit a taskenti magyar nagykövetség megnyitásához nyújtott, egyúttal budapesti látogatásra hívta meg az üzbég elnököt - közölte Havasi Bertalan.