Október végén rendezik a Kálmán Imre Emléknapokat Siófokon

Siófok ötven éve város
A Kálmán Imre Kulturális Központ Siófokon
Vágólapra másolva!
Október 26-án mutatják be az Operettkirályt, mely Kálmán Imre, a legendás zeneszerző életéről szóló nagyoperett lesz. Emellett szabadtéri kiállítást is rendeznek az egykori karmester fotóiból. Siófokon, Kálmán Imre szülőhelyén idén XII.alkalommal rendezik meg a Kálmán Imre Emléknapokat. A programsorozat hagyományosan a zeneszerző születésnapján, a Magyar Operett Napján kezdődik. A rendezvény minden napjára jutnak izgalmas operettelőadások, emellett kiállítások is szerepelnek az emléknapok programjában október 24-29. között  - olvasható a rendezvény sajtóanyagában. 
Vágólapra másolva!

Gyulainé Isó Edina, a Kálmán Imre Kulturális Központ igazgatója elmondta, hogy minden évben arra törekednek, hogy valamilyen apró különlegességgel kedveskedjenek az operett rajongóinak.

- tájékoztatott az igazgató.

Az Operettkirály az Orfeum Vándorszínpad előadásában október 26-án, szombaton látható a kulturális központ színháztermében.

A Kálmán Imre Kulturális Központ Siófokon Forrás: MTI/Mohai Balázs

Egy másik érdekes kiállítás is nyílik Siófokon a Kálmán Imre Emléknapokhoz kapcsolódóan, amely az operettcsillagok életét és az előadásaik sikeres pillanatait mutatja be a Veszprémi Petőfi Színház jóvoltából. A plakátok és fotók mellett a legendás művészek fellépőruhái is láthatóak lesznek a tárlaton, amely november 12-ig várja a látogatókat.

Kálmán Imre Forrás: AFP

Az emléknapoknak évek óta a gyermekeknek szóló operettelőadás is fontos része.

– magyarázza Gyulainé Isó Edina. Az idei Operettina - Egy csont és más semmi című október 27-i matinéelőadást Rossini Hamupipőke és Mozart Varázsfuvola című operája ihlette.

Nem hiányozhat a programból a legnagyobb operettslágereket felvonultató gálakoncert sem. A Hungarikum a javából című esten Oszvald Marika, Sáfár Mónika, Teremi Trixi, Vadász Zsolt és Kiss Zoltán is közreműködik október 27-én.

A Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, érdemes művész Oszvald Marika is fellép a programsorozat részeként Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

A rendezvényt október 29-én Sáfár Mónika kulturális talkshow-ja, a Tehetséggel Sáfárkodók zárja, ahol a művész kollégájával, Oszvald Marikával beszélget majd, és természetesen a zene sem hiányozhat.