Kutyáját uszította az egyik szomszédjára egy miskolci férfi

Vágólapra másolva!
A miskolci férfi azt hitte, hogy szomszédja szándékosan engedte ki a kutyáját, hogy megtámadja őt és két társát. Az állat nem támadta meg őket, mégis bosszút akart állni, ezért odavitte a saját kutyáját, amit ráuszított a férfira. Az állat nem hallgatott rá, ezért a férfi és két társa üldözőbe vette a szomszédot, akit életveszélyesen megfenyegettek. 
Vágólapra másolva!

A három férfi 2017. szeptember elején Miskolc egyik külterületén, otthonuk közelében voltak, amikor az egyik szomszéd kiállt az autójával, és nagytestű kutyája kiszaladt a telekről a három férfi felé. Mivel attól féltek, hogy megtámadja őket, ráijesztettek az állatra, ami visszaszaladt a szomszédba.

A három férfi elment, de rövid idő múlva visszatértek az egyikük kutyájával, amit a szomszéd házánál elengedtek és ráuszítottak a férfira.

A szomszéd nagyon megijedt a kutyától, beszaladt az udvarára, miközben próbálta maga után bezárni a kerítéskaput.

A kutya azonban - hiába uszította gazdája- nem támadott rá a szomszédra, ezért a három férfi vette üldözőbe helyette.

Rugdosták, rángatták a kaput, és közben folyamatosan szidták a szomszédot, sőt, megfenyegették, hogy megölik.

Az a férfi, aki a kutyát magával hozta, a kapun keresztül többször a szomszéd felé ütött a pórázzal, és el is találta vele a kezét.

A szomszéd kihívta a rendőröket. A támadói elmentek. A járőrök beültették a férfit a rendőrautóba, és megkeresték a három támadót.

Amikor megtalálták őket, a kutyás férfi megfenyegette a rendőrautóban ülő szomszédját, hogy megveri, és az sem érdekelte, hogy a rendőrök is hallják, amit mond.

Az ügyészség a kutyáját támadásra uszító férfira börtönbüntetést, a két másik vádlottra közmunka büntetést kért.