Kovács Zoltán: A lehetséges Európai Tanács-ülés miatt nem szerveztek szabadtéri miniszterelnöki rendezvényt

ORBÁN Viktor
Budapest, 2019. október 21. Orbán Viktor miniszterelnök megérkezik az Országgyűlés plenáris ülésére 2019. október 21-én. MTI/Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Azért nem szerveztek a kormányfő jelenlétével szabadtéri rendezvényt október 23-ára, mert az utolsó pillanatig bizonytalan volt, hogy szükség lesz-e rendkívüli Európai Tanács-ülésre a Brexit miatt - közölte az MTI megkeresésére Kovács Zoltán.
Vágólapra másolva!

A nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár hozzátette, ilyen helyzetre volt már példa az elmúlt években. Mint ismert, azért lett egyáltalán ügy a dologból, mert a sajtó egy része megpróbálta az önkormányzati választás eredményeire ráhúzni azt.

Budapest, 2019. október 21. Orbán Viktor miniszterelnök napirend előtt szólal fel az Országgyűlés plenáris ülésén 2019. október 21-én. MTI/Kovács Tamás Forrás: MTI/Kovács Tamás

Kovács Zoltán - aki az ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs vezetője - kiemelte: nagy érdeklődés mellett zajlanak a családi programok az 1956-os forradalom és szabadságharc 63. évfordulóján.

  • az Országházat 15 óráig csaknem háromezer ember látogatta meg;
  • a Terror Háza Múzeumot - amelynek az 1956-os forradalom legfontosabb budapesti helyszíneit és eseményeit interaktívan bemutató mobilalkalmazása szerdától elérhető - 15 óráig szintén csaknem háromezer ember kereste fel.