Kósa Lajos: A Fidesz növelte a szavazatait az önkormányzati voksoláson

Fidesz tisztújító kongresszusa, BOK Sportcsarnok, 2019.09.29.
Kósa Lajos
Vágólapra másolva!
Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke napirend előtti felszólalásában arról beszélt, hogy a Fidesz több szavazatot kapott az önkormányzati választáson, mint az EP-voksoláson. 
Vágólapra másolva!

Minden megválasztott önkormányzati képviselőnek és polgármesternek gratulálok – mondta Kósa Lajos. A tény, hogy a fővárosban Karácsony Gergely nyerte a főpolgármester-választást, de 50 ezerrel kevesebb szavazatot kapott, mint az ellenzéki pártok a májusi EP-választáson, míg a Fidesz növelte a támogatottságát.

- mondta Kósa.

Kósa Lajos: Az önkormányzati választást a Fidesz nyerte Fotó: Csudai Sándor - Origo

A Fidesz alelnöke felhívta a figyelmet arra, hogy a Fidesz 226 ezerrel kapott több szavazatot a nagyvárosi világon kívül, mint az EP-választáson, míg az ellenzék csak 48 ezerrel. A Fidesz alelnöke arra is felhívta a figyelmet, hogy az önkormányzati választáson a kormánypártok 437 ezerrel kaptak több szavazatot, mint az ellenzék, míg az EP-választáson ez a különbség csupán közel 150 ezer szavazat volt.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára is gratulált a megválasztott vezetőknek. A politikus elmondta, hogy

Budapestről azt mondta, hogy Tarlós István polgármestersége alatt a főváros szintet lépett, így alaposan fel van adva a lecke Karácsony Gergelynek. Dömötör Csaba szólt arról is, hogy folytatódik a nagyon sikeres családvédelmi akcióterv is.