Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Kocsis Máté: A tét, hogy alkalmas, vagy alkalmatlan főpolgármestere lesz-e Budapestnek

KOCSIS Máté
Budapest, 2019. április 5. Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője beszédet mond a Parlamenti Szalon című rendezvényen a Bálna Budapest rendezvényközpontban 2019. április 5-én. Az eseményen ismertetik a Fidesz európai parlamenti választási programját. MTI/Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője és budapesti elnöke a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában az önkormányzati választásról beszélt. Kocsis Máté azt mondta, hogy a választás tétje Budapesten az, hogy alkalmas, vagy alkalmatlan főpolgármester vezeti majd a várost. A frakcióvezető arra buzdította a szavazókat emiatt, hogy Tarlós Istvánra szavazzanak.
Vágólapra másolva!

A frakcióvezető a műsorban elmondta, ahogy az egész országban, úgy a fővárosban is bizakodásra adtak okot az elmúlt hetek felmérései, de a verseny Budapesten - ahogy mindig - kiélezett.

A kampány durvasága és a felfokozott hangulat mutatja, hogy a tét óriási, és ha a budapestiek jobban meggondolják,

- fogalmazott.

Tarlós István majdnem három évtizednyi városvezetői tapasztalattal rendelkezik,

bizonyított már, s a főváros az elmúlt kilenc évben olyan eredményeket, illetve sikereket ért el, amiket nemzetközi szinten is elismertek - jegyezte meg Kocsis Máté.

A vele szemben induló Karácsony Gergely elmúlt öt éves produkcióját viszont nem illette sok jó szóval sem a hazai, sem a nemzetközi közvélemény.

- mondta a frakcióvezető.

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Kocsis Máté azt mondta, hogy nem fejlődött Zugló, és

az adósságrendezési eljárás, amit idén májusban indítottak, példátlan egy kerületi önkormányzat életében.

Kocsis Máté szerint romokban van Zugló költségvetése, és

Karácsony Gergely rendszeresen nem mondott igazat, illetve félretájékoztatta a közvéleményt a fővárosi ügyek kapcsán is.

Ezzel szemben Tarlós István biztos kézzel vezette Budapestet, és 2010 óta semmilyen korrupciós botrány nem volt a fővárosi városházán.

- hangsúlyozta a frakcióvezető.

Kocsis Máté szerint az ellenzék Gyurcsány Ferencnek, a Demokratikus Koalíció elnökének "kottájából" játszik, és az egykori miniszterelnök politikája köszönhet vissza, ha a választók Karácsony Gergely mellett döntenek.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről