Példátlan botrány Karácsony Gergely jelöltjeinek dicsekvése a százmilliós lopásokról a drogpartin

Interjú Karácsony Gergely Karácsony Gergely Szilveszter Polgármester Zugló Zuglói polgármester egyetemi oktató országgyűlési képviselő politikus politológus
Vágólapra másolva!
Pénteken bombaként robbant Karácsony Gergely jelöltjeinek a botránya, hiszen a Magyar Nemzet és a Hírtv  birtokába jutott kép- és hangfelvételek szerint egy kispesti MSZP-s képviselő, Lackner Csaba beszélget társaival százmilliós lopásokról, kólának nevezett fehér por és alkohol fogyasztása közben. A beszélgetésből aztán kiderül, hogy az önkormányzati képviselő saját elmondása szerint több mint négyszer annyi pénzt keres havonta, mint amennyi a valós, bevallott jövedelme. A politikus szerint Kránitz Krisztián szocialista önkormányzati képviselőnek, aki a kispesti vagyonkezelő igazgatója is, több száz millió forintos eltitkolt vagyona van. Persze az eset kiderülését követően, egyből elindult a szokásos baloldali magyarázkodás, Gajda Péter kispesti szocialista polgármester arról beszélt, hogy nem ismerte fel Lackner Csabát, ami nyilvánvaló hazugság. De Lackner is próbálkozott egy nagyon gyenge magyarázattal, a Facebook-oldalán. Persze, még a saját ismerősei sem hitték el és kigúnyolták hozzászólásaikban a szocialista képviselő magyarázkodását. Kérdeztük Karácsony Gergelyt, hogy mi a véleménye a szövetségese botrányáról, azonban nem válaszolt az Origónak. A Hírtv-nek aztán csak sikerült megszólaltatnia, de jó baloldali módjára Karácsony sem ítélte el Lackner viselkedését és vizsgálatot sem kért ellene. Farkas Örs elemző az eset kapcsán elmondta az Origónak, hogy Lackner és társasága a 90-es évek szocialista és szabaddemokrata politikáját és politikusait idézi: akik gengsztermódszerekkel dolgoztak. Kifejtette továbbá, hogy abból is látszik Karácsony alkalmatlansága, hogy ilyen alakok hátán kíván felmászni és rajtuk keresztül pozícióhoz jutni, cserébe pedig számos gazemberség felett szemet huny. Íme a zuglói botránysorozat után egy újabb jó példa erre.
Vágólapra másolva!

Pénteken a Hír TV hozta nyilvánosságra azokat a képi és hangfelvételeket, amelyeken Karácsony jelöltje, Lackner Csaba kispesti MSZP-s önkormányzati képviselő látható és hallható.

A politikus az egyik videófelvétel tanúsága szerint fehér port készített elő: a ventilátor előtt szárította, majd bankkártyájával porciózta ki az anyagot.

Forrás: Hír TV

A Hír TV Informátor című műsora több részletet is megosztott tegnap este a felvételekből, a Magyar Nemzet pedig a következő napokban újabb részleteket hoz nyilvánosságra. A felvételeken a közpénzek ellopásáról, az önkormányzati pénzek visszaosztásáról beszélnek szocialista politikusok.

A politikus, aki a hanganyagok főszereplője, képviselői állása mellett a XIX. kerületi önkormányzat várospolitikai, városüzemeltetési bizottságának elnöke, a Közpark Nonprofit Kft. felügyelőbizottsági elnöke, Gajda Péter polgármester bizalmasa, barátja, akivel közösen járnak síelni és heti rendszerességgel focizni is. A felvételeken a legtöbb meghatározó információ az ő szájából hangzik el.

A felvételeken az MSZP-s polgármester bizalmi embere és Lackner baráti köre fedi fel legbensőbb „üzleti" titkait, egyes anyagokon a beszélgetés közben „kólának" nevezett fehér port rendeznek „utcákba" egy bankkártya segítségével és alkoholt fogyasztanak.

A hanganyagok másik visszatérő szereplője Kránitz Krisztián, alias Krinyó, XIX. kerületi MSZP-s önkormányzati képviselő, a kispesti vagyonkezelő, hivatalos nevén a kispesti Vagyonkezelő Műszaki Szervezet (Vaműsz) igazgatója.

A politikus szintén a baloldal jelöltjeként jutott képviselői helyhez az önkormányzatban 2014-ben. Kránitz és a körülötte sorakozó ügyek viszont visszatérő témaként jelennek meg a beszélgetéseken. Ő is Gajda Péter egyik bizalmasa, focis társa, és síelni is együtt mentek több alkalommal. A helyi önkormányzati televízió felvételeinek tanúsága szerint több projekt helyszíni megtekintésén is együtt vettek részt a közelmúltban.

– Krisztián már mondta, hogy nyugdíjba mehet, mert megkereste, amit akart – jelentette ki a felvételen egy számunkra ismeretlen személy. – Figyelj, tudod, hogy milyen hamar el lehet költeni 200-250 millió forintot?

Lackner, Kránitz és Gajda Péter, a három szocialista Forrás: Facebook

Az, aki hozzászokott egy jóléthez... – utalt arra Lackner, hogy szerinte mennyi vagyona lehet Kránitznak, majd a saját anyagi helyzetét is elkezdte kielemezni. – Én azt a pénzt, amit megkeresek havonta, legalább nyolc, kilenc vagy tíz új építésű, 40-50 négyzetméteres ingatlanomnak kellene lenni, hogy azok kiadásából azt a havi bevételt tudjam fedezni. Ezek értéke 300-400 millióra is rúghatna. Ahhoz, hogy másfél milliót mindenféle munka nélkül beszedjél. A lakás után az szja-t le kell adóznod, meg ugye be kell vallanod, hogy honnan a f...szomból van – vázolja fel Lackner.

Gajda és Lackner is tagadott mindent

A Magyar Nemzet megkereste az érintetteket, akik közül lapzártáig Gajda Péter polgármestert érték el.

A kispesti szocialista politikus kérdésükre annyit mondott: – A felvétel alapján, amit ott láttam vagy hát nem láttam, mert elég rossz minőségű, nem ismertem fel se képpel, se hanggal Lackner Csabát.

Gajda nevetséges magyarázkodása megihlette az internet népét, és egyből a "segítségére siettek" hogy lássa, hogy a két képen szereplő személy ugyanaz.

Szerencsére egy jó szándékú kommentelő egyből Gajda segítségére siettet Forrás: Facebook

Lacknert is elérték, aki meglepődve jelentette ki, hogy tőlük hallott először a felvételről.

Az Indexnek is sikerült elérnie Lacknert, aki ekkor azt mondta, nem emlékszik arra, hogy bármikor ilyeneket mondott és arra sem, hogy kokainozott volna.

Lackner aztán a Facebook-oldalán próbálta magyarázni a magyarázhatatlant

Lackner Csaba szombaton Facebook-oldalán igyekezett lyukat beszélni az olvasók hasába. Enyhén szólva szánalmas eszmefuttatásának lényege (ahogy kora délután megírtuk) a már unott közhellyé változott, de a születése pillanatában, a nyolcvanas években tényleg szellemes filmes mondat - amikor a Jean-Paul Belmondo által játszott nőcsábász teljesen egyértelműen lebukik a felesége előtt egy meztelen nővel, és azt kérdezi a megcsalt asszonytól:

drágám, most akkor nekem hiszel vagy csak a szemednek?

Lackner beszámolt arról, hogy ez egy "képfelvétel és egy hozzá bejátszott hangfelvétel", ami "fércmunka". Meg: "nem tükrözi a valóságot és a beszélgetés során a számba adnak olyan állításokat, amelyeket sohasem mondtam". Meg persze a Fidesz.

Az mindenesetre megnyugtató, hogy a százmilliós lopásokkal dicsekvő, a drogpartin főleg a közpénzek eltüntetéséről elmélkedő Karácsony-jelölt a Facebookon kijelenti: a korrupció minden formáját elítéli.

El lehet képzelni, hogyha nem lenne ennyire könyörtelen a korrupcióval szemben, akkor mi maradt volna a szocialisták kispesti uralkodása után Kispestből.

A befejezés pedig maga a Belmondo-vígjáték.

Egy hosszú bekezdésben kifejezi abbéli reményét, hogy nem azt hiszik el az emberek, amit hallottak és láttak a Hír TV bizonyító erejű, megdöbbentően leleplező felvételein, hanem neki hisznek. Azért mert, csak.

Persze a rettenetesen gyenge magyarázatot senki nem hitte el, és csak gúnyolódtak meg felháborodtak azon a Lackner bejegyzése alatt a kommentelők. Ahogy azt meg is írtuk.

Karácsonyt is kérdeztük a kispesti szövetségese ügyeiről, válasz nem érkezett

Szombaton aztán kérdésekkel fordultunk Karácsony Gergelyhez a szövetséges kispesti szocialistáknál kirobbant gigabotrány kapcsán, választ persze nem kaptunk.

Az alábbi kérdéseket tettük fel a zuglói polgármesternek:

1. Mi a véleménye a kiszivárgott hangfelvételekből kiderült zűrös, korrupciógyanús gazdasági ügyletekről? Továbbra is tudja támogatni, nem ingott meg a bizalma Gajda Péterben?

2. Mennyire fér bele egy ilyen szövetséges, mint a botrányos, korrupciógyanús ügyletekről beszámoló kispesti képviselő Lackner Csaba és társai az Ön által beállítani szándékozott korrupcióellenes élharcos imázsba?

3. A kispesti hangfelvételben elhangzó "visszaosztós" korrupt berendezkedésre gondolt akkor, amikor az Önről kiszivárgott hangfelvételben arról beszélt Zugló kapcsán, hogy a "szocik két perc alatt szétlopnak mindent"?

4. Mennyire tartja vállalható szövetségesnek a tegnap kiszivárgott felvételen látható, éppen "kólát szárító" és a kiporciózós "tányért" kereső Lackner Csabát? Mennyire tartja a közéletben való részvételre méltónak Lacknert? Nem kéne visszalépnie Ön szerint a körzetében?

5. Mi a véleménye arról, hogy a felvételen az hallható, hogy a helyi vagyonkezelő igazgatójának, Kránitz Krisztiánnak több száz milliós eltitkolt vagyona lehet?

6. Nem tekinti aggályosnak, hogy ilyen bizalmi emberekkel dolgozik az Ön szövetségese, a kispesti polgármester Gajda Péter? Megkérdezte Gajda Pétert, hogy mit tud mindezekről az ügyekről?

7. Hallott Ön korábban a kispesti ügyekről?

8. Más balliberális szövetségeséről kijelenti, hogy nem tett, nem tesz hasonló gyalázatos dolgokat?

Választ azóta sem kaptunk Karácsonytól.

Karácsony nem ítélte el Lackner viselkedését, és vizsgálatot sem indított

A Hír TV-nek aztán sikerült megszólaltatni az Origo kérdései elől bujkáló, közismerten alkalmatlan ellenzéki főpolgármester-jelöltet, Karácsony Gergelyt.

Karácsony Gergely és szövetségese, Gajda Péter Forrás: Facebook

Ahogy a botrány összes szereplője, ő sem mond igazat. Karácsony Gergely azt mondta a Hír TV-nek, hogy mivel Gajda Péter nem ismerte fel Lackner Csabát (ennyire nem fogalmazott mindig egyértelműen Gajda Péter, hiszen pontosan tudja, hogy Lackner látszik és beszél a botrányos felvételen),

ő aztán végképp nem ismeri fel. Így nem ítéli el, ami történt és vizsgálatot sem kell szerinte indítani.

Vagyis igyekeznek a feketéről bebizonyítani, hogy fehér.

Farkas Örs: Karácsony Gergely sötét alakok hátán kíván felmászni a hatalomba, de képtelen kordában tartani őket

Farkas Örs, az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány igazgatója is nyilatkozott az Origónak a pénteken a Karácsony szövetségesének számító, kispesti szocialisták háza tájáról kirobbant gigabotrány kapcsán. A

szakértő elmondta, hogy Lackner és társasága a 90-es évek szocialista és szabaddemokrata politikáját és politikusait idézi: akik gengsztermódszerekkel dolgoztak.

Tóth Csaba bár az MSZP országgyűlési képviselője, de kézben tartja a dolgokat a képviselő-testületben is Forrás: Origo

Kifejtette továbbá, hogy abból is látszik Karácsony alkalmatlansága, hogy ilyen alakok hátán kíván felmászni, és rajtuk keresztül pozícióhoz jutni, cserébe pedig számos gazemberség felett szemet huny. Arra viszont képtelen, hogy kordában tartsa ezeket az embereket.

A Magyar Nemzet Karácsony jelöltjeinek botrányos ügyéről újabb részletek fog közölni és a Hír TV-ben is újabb részletek fognak kiderülni. Karácsony Gergely az elmúlt hónapokban oly gyakran látott zavart; kényszeredett álmosolya, amit a Hír TV szombati híradójában ismét láthattunk, most tehát különösen érthető.