Karácsony Gergelyt teljes gyámság alá helyezik a Városházán

KARÁCSONY Gergely; GYURCSÁNY Ferenc; MAGYAR György
Budapest, 2019. október 12. Karácsony Gergely főpolgármester-jelölt, Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke és Magyar György ügyvéd az ellenzék XV. kerületi kampányzáró rendezvényén 2019. október 12-én. MTI/Balogh Zoltán
Vágólapra másolva!
Karácsony Gergely nem tud ellenállni a neki dirigáló balliberális világnak. Mindennek az eredménye, hogy Karácsonynak Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon parancsára legalább öt főpolgármester-helyettest kell kineveznie. Így helyet kaphat majd Gy. Németh Erzsébet, Tüttő Kata, Kerpel-Fronius Gábor, Dorosz Dávid és Kiss Ambrus is. Ráadásul még a zavaros múltú ellenzéki ügyvéd, Magyar György is ki-be járkál a Városházán. Nézzük meg, kik is a gyámok.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt napok eseményei alapján világosan bebizonyosodott, amit már a választás előtt is tudni lehetett, hogy Karácsony Gergelyt teljes mértékben Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon irányítja.

Mindezt jól bizonyítja, hogy sorra kerülnek elő azoknak a nevei, akiket helyettesének kell kineveznie. Már ötnél tartunk. Ez azt jelenti, hogy egyrészt minden érdemi döntést el fognak venni Karácsonytól, másrészt megint szocialista-liberális kifizetőhely lesz a Városháza, Karácsony háta mögül egyszerűen szét fogják lopni a Városházát.

Így tehát nyilvánvaló, hogy

Karácsony teljes mértékben képtelen ellenállni a bukott politikusok nyomásgyakorlásának.

A legfrissebb hírek szerint Karácsony az őt rángató balliberális politikusok vezetőinek a nyomására Tüttő Katát, Gy. Németh Erzsébetet, Kerpel-Fronius Gábort, Dorosz Dávidot és Kiss Ambrust tenné meg a helyettesének. Hogy pontosan lássuk, kiket erőltettek Karácsonyra, most részletesen bemutatjuk őket.

Így alázta korábban helyetteseit Karácsony

"Az a veszély nem fenyeget, hogy a XVII. kerületben Gy. Németh Erzsébet megnyeri a választást" - így nyilatkozott arról a DK-s politikusról Karácsony egy kiszivárgott hangfelvételen, akit most a helyettesének nevezne ki. Meg kell jegyezni, hogy

Gy. Németh Erzsébet volt az, akit Demszky Gábor 2002-ben még az MSZP erőszakossága ellenére sem volt hajlandó főpolgármester-helyettesnek jelölni.

Természetesen Gy. Németh végül elvesztette a XVII. kerületi polgármester-választást, azonban kompenzációs listáról mandátumot szerzett a Fővárosi Közgyűlésben.

Karácsonynak pedig jó lesz, hiszen nem mer ellent mondani Gyurcsánynak.

Gy. Németh Erzsébetet még Demszky is alkalmatlannak tartotta, Karácsony nem mer tiltakozni ellene Forrás: MTI/Mohai Balázs

Gy. Németh Erzsébet nem hagyott maradandó nyomot Budapest történetében.

1984-től az úttörőmozgalomban dolgozott, 1989-től 1994-ig a Baloldali Ifjúsági Társulás választási irodájának vezetője volt.

1993 óta MSZP-tag, 1994 óta pedig a Fővárosi Közgyűlés tagja, ahol 2000-ig frakcióvezető-helyettes, majd 2000-től 2006-ig frakcióvezető volt. 2002-ben pártja budapesti főpolgármester-jelöltje volt, ahol a szavazatok 13,17%-át begyűjtve mindössze harmadik helyen végzett. Ezután akarta az MSZP ráerőszakolni Demszkyre, aki azonban elzárkózott.

"A Tüttő Katát én is benéztem, nem tudtam, hogy a Leisztingernek vannak ezek az ügyei az V. kerületben.(...) Nem akarok álnaiv lenni, hogy akkor a Leisztingernek az élettársa, a volt felesége, vagy a mostani, ezt nyilván nem tudom, nyilván nem egy erős ajánlólevél" - ezt pedig másik helyetteséről mondta Karácsony.

Tüttő is elbukott a választáson: és miután a polgármester-jelöltségre sem volt "jó ajánlólevele", most már főpolgármester-helyettes lehet belőle.

Gyurcsányék szabályosan alázzák Karácsonyt, azokat kell választania, akiket alkalmatlannak nevezett.

Tüttő Kata sem alkotott eddig nagyot a budapesti politikában.

1997-ben kezdte el politikai karrierjét azzal, hogy belépett a Magyar Szocialista Pártba. 1998-tól elnökségi tagja az MSZP XII. kerületi szervezetének, 2000-től pedig a párt közgazdasági tagozatának. 2001-ben tagja lett az MSZP Budapesti Tanácsának. 2002 és 2014 között a fővárosi közgyűlés képviselője. Idén, ahogy említettük, az V. kerületben próbált polgármesteri címet szerezni, de simán kikapott.

Tüttő Kata sem ért el semmi érdemit a budapesti politikában Forrás: MTI/Soós Lajos

Egy igazi magyargyalázó is van Karácsony jelöltjei között

Érdekes név a listán Kerpel-Fronius Gábor is. A céges világból a hazai politikába evező momentumos jelölt korábban nyilvánosságra hozott gondolatmeneteiben Magyarországot agyhalottnak, a magyarokat rasszistának és provinciális hőbörgőknek, a Fidesz szavazóit droidoknak nevezte, valamint arról írt, hogy az átlagnál jobban beengedné a gazdasági bevándorlókat. A Hír TV még júniusban mutatta be egy 2016-os bejegyzését, amelyben a következőképpen kommentálta a kölni szilveszteri zaklatással kapcsolatos hozzászólásokat: Egyrészt hányok, másrészt egyre kevésbé érzem magam kíváncsinak a polgártársaimra, és egyre kevésbé akarom látni, miket gondolnak az emberek.

Mint ismert, 2015 szilveszter estéjén migránscsoportok nőket zaklattak és bántalmaztak a németországi Kölnben.

Kerpel-Froniusnak nem tetszettek a magyar kommentek: a hozzászólók többsége úgy fogalmazott, hogy nem kellett volna beengedni a bevándorlókat.

A momentumos jelölt ennek kapcsán hozzáfűzte, hogy a legjobb lenne visszavonulni, keresni egy telket távol a tömegtől, ahol van egy diófa, ami alatt lehet ülni olvasgatni.

Karácsony negyedik jelöltje, Dorosz Dávid 2010-ben tűnt fel a magyar politikában. Bár emlékezetes fellépései nem voltak a parlamentben, de 2013 elején, amikor Karácsony otthagyta az LMP-t, Dorosz az elsők között követte az eddig minden szövetségesét eláruló Karácsonyt. 2014-ben nem sikerült parlamenti mandátumot szereznie. Ezt követően eltűnt a nyilvánosság elől, majd pedig Karácsony egyik kampányfőnökeként tűnt fel. Az ő jelölése azt jelenti, hogy

Karácsonyt még saját, nullaszázalékos pártja sem hagyja felügyelet nélkül.

Kerpel-Fronius Gábor, Karácsony egyik jelöltje a főpolgármester-helyettesi posztra Forrás: Facebook

Az ötödik ember, a hazug ellenzéki propaganda egyik vezére

És végül ne felejtkezzünk el Kiss Ambrusról sem, aki 2010, vagyis megalakításának éve óta vezeti a Policy Agenda Kft. nevű politikai tanácsadó szervezetet. Azóta szépen gyarapodnak, hiszen 2014-ben még csak 28 millió, tavaly viszont már 41 milliós árbevételt értek el, sőt az alkalmazottak számát is növelni tudták.

A cég "alig elfogult" kutatásairól sokat elárul az is, hogy olyanok hivatkoztak eredményeire, mint a korábban Soros György megbízható szövetségeseinek listáján szereplő, bevándorláspárti Niedermüller Péter, vagy a balliberális Népszava.

Emlékezetes az is, hogy a Kiss által vezetett szervezet küldte el az ellenzéki sajtónak azt a kamu "kutatási eredményét" mely szerint "A magyar választók kétharmada abban a tudatban él, hogy Soros György Pártja is részt vesz az országgyűlési választáson." Később egyértelműen kiderült, hogy a kutatást manipulálták.

Kiss Ambrus nemcsak a fenti tanácsadó cégben fejtette ki áldásos tevékenységét, hanem az Új Egyenlőség nevű baloldali "hírportálon" is tett közzé cikkeket. A szervezet a fenti kutatóintézethez hasonlóan látszólag

- gyanúsan - a semmiből nőtt ki, és a semmiből kezdett el konferenciákat szervezni, például a német szocialista párt, az SPD pártalapítványával, a Friedrich Ebert Stiftunggal,

és a szintén erősen baloldali Policy Solutionsszal közösen.

Kiss Ambrus cége nem ápol rossz viszonyt Sorosékkal Forrás: Origo

Utóbbit egyébként 2017-ben még 22 000 dollárral támogatta Soros alapítványa, az Open Society Foundations. Vendégeik között szerepelt, az MSZP korábbi elnöke, az azóta a Kanári-szigetekre költöző Tóbiás József vagy épp a Bajnai-kormány pénzügyminisztere, Oszkó Péter, de a sort hasonló visszatérőben lévő, régi már megbukott balliberális emberekkel lehetne folytatni.

Gyurcsány-Bajnai embere

Kiss Ambrus életrajzát megnézve kiderül, hogy szorosan kötődik a Gyurcsány-Bajnai világhoz.

A 2002 és 2010 közötti baloldali kormányokban egyre magasabb pozíciókat töltött be.

A közigazgatás.magyarorszag.hu adatai szerint 2002-től a Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztériumban dolgozott, majd 2003. márciusától miniszteri tanácsadó a Miniszterelnöki Hivatalban. 2006 júliusától 2007 júliusáig a szociális és munkaügyi miniszter kabinetfőnöke, ezt követően 2009 áprilisáig a Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter kabinetfőnöke volt (Kiss Péter volt a miniszter), majd 2009 áprilisától, Bajnai kormányában (ekkortól a most már DK-s Molnár Csaba a miniszter) társadalompolitikai szakállamtitkár a Miniszterelnöki Hivatalban.

Ő lesz tehát az ötödik helyettese Karácsonynak, nyilvánvalóan azért, hogy Bajnai Gordon is személyesen tudja felügyelni Karácsonyt.