Karácsony Gergely élő adásban bizonyította alkalmatlanságát

KARÁCSONY Gergely
Budapest, 2019. október 1. Karácsony Gergely ellenzéki főpolgármester-jelölt az idősek világnapja alkalmából, Könyöradomány helyett érdemi megbecsülést az időseknek címmel tartott sajtótájékoztatóján a belvárosi Széchenyi téren 2019. október 1-jén. MTI/Mónus Márton
Vágólapra másolva!
Karácsony Gergely ellenzéki főpolgármester-jelölt szerdán "élő adásban bizonyította alkalmatlanságát", ugyanis valótlanságot állított a médiában - fogalmazott Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében. Karácsony az ATV Egyenes Beszéd című műsorában és az Indexnek adott interjújában is azt hazudta, hogy Tarlós István brutális adóssággal adta át 2006-ban Óbuda-Békásmegyer Önkormányzatot.
Vágólapra másolva!

Az önkormányzat közleményében az áll, hogy a tények nem hazudnak:

Tarlós István adósság nélkül adta át Óbudát 2006-ban Bús Balázs (Fidesz-KDNP) jelenlegi polgármesternek.

A közlemény szerint Karácsony Gergely valótlanságot állított az ATV Egyenes Beszéd című műsorában és az Indexnek adott interjújában, amikor Óbuda-Békásmegyer 2006-os költségvetésének zárszámadásáról beszélt.

Kiemelték, hogy 2006-ban Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata kizárólag a szokásos működéséhez szükséges folyószámla-hitelkerettel rendelkezett, mely az év végére nem mutatott tartozást. Ez megszokott eszköz a kerületeknél, hiszen a fővárosi önkormányzat évente kétszer utalja át az iparűzési adó kerületeket illető részét, a köztes időszakot hitellel hidalják át az önkormányzatok.

Közölték, hogy

2006 végén Óbuda-Békásmegyer zárszámadása nem mutatott tartozást, az önkormányzatnak hitelállománya nem volt.

Ez egyértelműen kiderül a képviselő-testület 2007. április 25-i ülésén elfogadott 19/2007. számú zárszámadási rendelet előterjesztéséből - tették hozzá.

A 2006-os költségvetés végrehajtásáról szóló rendelet mellékletében nyilvánosan elérhető, a büdzsé beszámolóját felülvizsgáló független könyvvizsgálói jelentés megjegyezte:

Karácsony Gergely ellenzéki főpolgármester-jelölt már sokadjára nem mondott igazat Forrás: MTI/Mónus Márton

A rendelet tárgyalása során Pető György akkori baloldali frakcióvezető, MSZP-s képviselő a következőt mondta, támogatandó a zárszámadás elfogadását:

- idézte fel az önkormányzat.

- emelték ki, hozzáfűzve, hogy az önkormányzat nemhogy adóssággal nem rendelkezett, de a pénzügyi mérleg pozitív volt.

Megjegyezték azt is, hogy Óbuda-Békásmegyer Önkormányzatának honlapján a képviselő-testület üléseinek meghívói, előterjesztései, hanganyagai, határozatai 2006 óta bárki számára hozzáférhetőek. Így a hivatal működésének átláthatósága messzemenőkig biztosított - nyomatékosították.

- írták.

A közleményben felszólították Karácsony Gergelyt tévedéseinek korrigálására és Óbuda-Békásmegyer Önkormányzatának megkövetésére.