Karácsony Gergely meggátolhatja az állatkert fejlesztését

KARÁCSONY Gergely ÁLTALÁNOS KULCSSZÓ beszél FOTÓ frakcióvezető KÉPKIVÁGÁS Közéleti személyiség foglalkozása laza arckép, portré politikus sajtótájékoztató SZELLEMI TEVÉKENYSÉG SZEMÉLY
Budapest, 2018. szeptember 3. Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke a Tóth Bertalannal, az MSZP elnökével, frakcióvezetőjével tartott sajtótájékoztatón az Országgyűlés Irodaházában 2018. szeptember 3-án. MTI Fotó: Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Karácsony Gergely főpolgármesterként egyedül az állatkert fejlesztését, a Liget Budapest Projekt részeként megvalósuló, Közép-Európában egyedülálló biodóm építkezését tudná leállítani, illetve hátráltatni, mert az fővárosi intézmény - tudta meg a Magyar Nemzet.
Vágólapra másolva!

Az ellenzék vasárnap megválasztott főpolgármestere szerdán korábbi ígéretén - miszerint leállítja a Liget Budapest Projektet - változtatva bejelentette: az újonnan összeülő Fővárosi Közgyűlés egyik első döntése az lesz, hogy a Városligetben nem kaphat új épület építési engedélyt. Hozzátette: még tájékozatlan a kiadott, jogerős engedélyek ügyében, és akkor intézkedik, ha van arra jogszerű lehetőség.

Egyedülálló építmény a budapesti Biodóm Forrás: MTI

"A Liget Budapest Projekt valamennyi, jelenleg is zajló, illetve a közeljövőben elinduló projekteleme kapcsán végrehajtható építési engedéllyel rendelkezik"

- közölte a projekt megvalósításért felelős Városliget Zrt. Minden folyamatban lévő vagy indulás előtt álló építkezés - Néprajzi Múzeum, Magyar Zene Háza, Nemzeti Galéria és a Magyar Innováció Háza - egytől egyig jogerős, sőt a fellebbezések miatt bírósági döntéssel is megerősített építési engedéllyel rendelkezik.

Hatályos, jogerős építési engedélyt jogszerűen sem a főpolgármester, sem a Fővárosi Közgyűlés és a kerületek sem vonhatnak vissza

- olvasható a lapban.

A Városliget Zrt. arra is felhívta a figyelmet, hogy feladatát törvényi felhatalmazás alapján, a vonatkozó jogszabályoknak megfelelően végzi, beruházásait végrehajtható engedélyek birtokában hajtja végre.
"A tisztán állami forrásból megvalósuló kulturális és rekreációs fejlesztések tekintetében a fővárosnak mostanra nincs joghatósága" - tette hozzá. "Nincs tudomásunk arról, hogy Magyarország kormánya vagy a Városliget Zrt. tulajdonosi joggyakorlója, a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter a Liget Budapest Projekt vonatkozásában változtatást kezdeményezett volna."