Karácsony egyik aktivistája a Soros-egyetem szélsőbaloldali diákjainak tart előadást a kampányról

KARÁCSONY Gergely; ORBÁN Viktor
Budapest, 2019. október 16. Karácsony Gergely megválasztott főpolgármester beszél első nemzetközi sajtótájékoztatóján a VIII. kerületi Patyolat Bárban 2019. október 16-án. Karácsony Gergely hangsúlyozta, hogy Budapest új vezetése készen áll partneri viszony kialakítására a kormánnyal. Ezt pénteki hivatalba lépése után levélben jelzi Orbán Viktor miniszterelnöknek, akitől személyes találkozót kér. MTI/Mónus Márton
Vágólapra másolva!
A Soros-egyetem egyik szélsőbaloldali, vállaltan bevándorláspárti és Izrael-ellenes diákszervezete, a CEU Radical Student Collective közölte, hogy a Soros-egyetemen hétfőn előadást tart Karácsony Gergely egyik aktivistája, Kelemen Ágnes, aki nem mellesleg a CEU PhD hallgatója. Kelemen a nagy többségében külföldiekből álló szélsőséges diákoknak arról fog beszélni, hogy saját szavaikkal élve, „hogyan veheti vissza a baloldal Magyarországot", azt a hamis látszatot keltve, hogy Magyarország a szélsőbaloldali, antiszemita külföldi aktivisták hazája. Kelemen Ágnes témavezetője pedig nem más, mint az Orbán Viktor halálát kívánó CEU-s tanár és ellenzéki aktivista, Kovács M. Mária.
Vágólapra másolva!

A CEU Radical Student Collective, a Soros-egyetem egyik szélsőbaloldali, vállaltan bevándorláspárti, Izrael-ellenes és antiszemitizmussal gyanúsított diákszervezete a Facebook-oldalán arra hívta fel a figyelmet, hogy október 28-án, késő délután 17:30-tól

egy CEU-s PhD-hallgató, Kelemen Ágnes, előadást fog tartani a túlnyomó többségében külföldiekből álló szélsőséges diákoknak arról, hogyan segítette ő Karácsony Gergely kampányát.

Az előadás másik témája az lesz, hogy a Soros-egyetem diákjainak szavaival élve, „hogyan veheti vissza a baloldal Magyarországot", azt a hamis látszatot keltve, hogy Magyarország a szélsőbaloldali, antiszemita külföldi aktivisták hazája.

Kelemen Ágnesről két dolgot érdemes megjegyezni.

Egyrészt,

tagja az augusztus végén alapított, szélsőbaloldali, „zöld" Szabad Budapest Fórumnak, amely a Radical Student Collective–vel együttműködve kiemelkedő szerepet vállalt Karácsony fővárosi kampányában,

illetve ők segítették Szücs Balázst Erzsébetvárosban, Pikó Andrást Józsefvárosban, valamint Baranyi Krisztinát a Ferencvárosban.

A Szabad Budapest Fórum létrehozására vélhetően azért került sor, hogy ne közvetlenül Soros egyeteme egyik diákszervezetének a neve alatt kampányoljanak. A szervezetnek kulcsfontosságú szerepe volt a fővárosban élő külföldiek mozgósításában a nemzeti erők ellen, illetve Karácsony mellett.

Forrás: FACEBOOK

A CEU Radical Student Collective és a Szabad Budapest Fórum aktivistáit - a kampányban nyújtott segítségért cserébe - Karácsony meghívta a fővárosi városházán tartott október 23-i ellenzéki rendezvényre.

Orbán halálát kívánó ellenzéki aktivista Kelemen témavezetője

Másrészt, Kelemen Ágnes doktori disszertációjának - amit november 4-én fog megvédeni -

a témavezetője nem más, mint az Orbán Viktor magyar miniszterelnök halálát kívánó CEU-s tanár és ellenzéki aktivista, Kovács M. Mária.

Forrás: FACEBOOK

Ahogy arról az Origo beszámolt, 2019. május közepén Kovács M. Mária a közösségi oldalán megdöbbentő módon felidézte a néhai lengyel államfő, Lech Kaczyński 9 és fél évvel ezelőtti tragédiáját, amikor 95 utastársával egyetemben az oroszországi Szmolenszk közelében szörnyethalt.

A CEU professzornője ezt írta a Facebook-oldalára, egyértelműen Orbán Viktorra utalva:

A Soros-egyetem egyébként nem volt hajlandó elhatárolódni a tanáruk provokációjától. Az Origo megkeresésére azt válaszolták, hogy „a CEU nem kommentálja a munkavállalói magánszemélyként tett megjegyzéseit."

Kovács M. Mária a Soros-egyetem egyik „arca", a CEU vezető történészprofesszora.

Forrás: CEU

Kétes politikai hírnévre akkor tett szert, amikor 2017 nyarán társaival együtt mondvacsinált ürügyek felsorakoztatásával sikertelenül próbálta meggyőzni Izrael miniszterelnökét, Benjámin Netanjahut arról, hogy Magyarország antiszemita ország.

A CEU professzornője amúgy korábban a

Soros-féle Nyílt Társadalom Alapítványoknak (Open Society Foundations) is dolgozott.

A Karácsonynak kampányolók antiszemita filmet vetítettek a Soros-egyetemen, és kitűzték a palesztin zászlót

Szintén megírtuk, hogy ugyanebben az időszakban, 2019. május 14-én antiszemita rendezvényre került sor a Soros-egyetemen, amelynek a szerverezője a CEU Radical Student Collective volt.

Budapest szívében a szélsőséges diákok

levetítették az Egyesült Államokban élő, palesztin migráns hátterű, Izrael-ellenes aktivista, Jasbir Puar négyrészes, The Lobby – USA című filmjének az első részét,

amelyet az amerikai kormányzat nyomására az azt megrendelő katari Al Jazeera letiltott, annak antiszemita tartalma miatt.

A filmvetítést a palesztin gyásznapra (Nakba) időzítették, amely nap Izrael függetlensége kikiáltásának az ünnepe, és

az esemény alkalmából kitűzték a Soros-egyetem Nádor utcai épületére az önálló államként nem létező Palesztina zászlóját.

A filmben a legundorítóbb antiszemita klisék alapján

Izraelt többek között apartheid államnak hazudták, és összeesküvés-elméleteket terjesztettek a zsidó államról, illetve a Jeruzsálem-Washington közötti bilaterális kapcsolatokról.

Az áldokumentumfilm készítőjéről, Jasbir Puarról azt érdemes tudni, hogy az iszlamisták tevékenységét tisztára mosni igyekvő Al Jazeerának dolgozik, emellett pedig a Rutgers Egyetem Női és Gender Tanulmányok tanszékének a docense.

null

null

Nem mellesleg a legújabb LGBT-mánia, a queerelmélet egyik teoretikusa. A CEU Radical Student Collective Facebook-eseménye alapján Puar május 10-én a Soros-egyetemen tartott előadást.