Tíz évet kapott a férfi, aki baltával akarta megölni a barátnőjét

Vágólapra másolva!
Egy férfi nem tudta elfogadni, hogy egy nő csak barátként tekint rá, ezért támadta meg még két évvel ezelőtt, akkor, amikor elaludt mellette. Aztán a támadó elsétált és feladta magát a rendőrségen. Kiszemelt áldozata túlélte a baltás támadást, a férfi pedig 10 évet kapott a gyilkossági kísérlet miatt. Az ítélet egyelőre nem jogerős. 
Vágólapra másolva!

A férfi és a nő 2017 áprilisában, egy internetes társkereső oldalon ismerkedett meg egymással, aztán többször találkoztak. 2017. augusztus 6-án estére Környére, egy hétvégi házba beszéltek meg randit.

A férfi nem tudta elfogadni, hogy a nő csak barátként tekint rá, ezért elhatározta, hogy megöli.

Miután a nő elaludt, a férfi egy 30 cm hosszúságú baltával többször fejen vágta.

A támadó azt hitte, hogy halott, ezért elment. Az esti órákban feladta magát a rendőrségen. A bűncselekmény helyszínén a rendőrök megállapították, hogy a nő még él, úgyhogy azonnal mentőt hívtak, amely már vitte is a kórházba. Az áldozat belehalt volna a súlyos koponyasérüléseibe, ha nincs a szakszerű orvosi ellátás.

- olvasható az Ügyészség oldalán.

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség

különös kegyetlenséggel, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés kísérlete

miatt benyújtott vádiratot.

A bíróság az ügyészség vádirata alapján bűnösnek mondta ki a férfit, akit ezért 10 év börtönbüntetésre és 8 év közügyektől eltiltásra ítélt. Az ítélet nem jogerős, a vádlott és védője fellebbezést jelentett be.