Megint csalt az ellenzék Ferencvárosban, szabálytalanul kampányoltak

Vágólapra másolva!
A ferencvárosi helyi választási bizottság megállapította, hogy Baranyi Krisztina, ellenzéki polgármesterjelölt csapata két alkalommal is jogsértést követett el kampányolás közben. A történtek miatt eltiltotta a politikust támogató pártokat a további jogsértéstől - értesült az Origo. 
Vágólapra másolva!

A helyi választási bizottság fideszes delegáltja arról számolt be portálunknak, hogy Baranyiék két helyszínen,

  • a Ráday utca és a Kinizsi utca sarkán, valamint
  • a Mester utca és a Liliom utca sarkán is

szabálytalanul kampányoltak, hiszen a közelben szavazóhelyiség található.

Mint ismert, a hatályos jogszabályok arról rendelkeznek, hogy a szavazókörnek helyet adó épület bejáratától számított 150 méteren belül, közterületen nem lehet semmilyen kampánytevékenységet folytatni. A testület már meg is hozta az elmarasztaló határozatát: megállapította a jogsértést, továbbá az ellenzéki polgármesterjelöltet jelölő pártokat eltiltotta a további jogsértéstől. Érd, és Józsefváros után

az ellenzék újabb helyszínen folyamodott szabálytalan eszközhöz.

"Törvénytelenül kampányol a rózsaszín ellenzék! ...Kedves Krisztina! Ne hozzon ezzel az anarchista magatartásával szégyent a mi szeretett kerületünkre"! - a történteket Bácskai János, fideszes polgármester is kommentálta.

Ferencvárosban egyébként igencsak kiélezettnek tűnik a választási verseny, az indulatok a tetőfokára hágtak. Ahogy beszámoltunk róla, tegnap késő este vandál ellenzéki aktivisták felgyújtották Bácskai plakátjait, a tűzoltóknak kellett eloltani a tüzet.