Deutsch: Vattamány Zsolt győzhet ismét

Vágólapra másolva!
Deutsch Tamás, a Fidesz EP képviselője, az MTK elnöke a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt a Maccabi Európa Játékok sikeréről, az elismerésekről, de természetesen szóba került a vasárnapi önkormányzati választás is.
Vágólapra másolva!

A politikus kérdésre válaszolva felidézte a nyári Maccabi Európa Játékokat, ami jóval több, mint egy sportrendezvény, hanem egy igazi zsidó kulturális, közösségi esemény. Most Budapesten közel háromezer zsidó sportoló volt jelen, több mint negyven országból. Mint a Maccabiáda egyik szervezője, Deutsch Tamás megjegyezte, csak elismerő szavakkal lehet beszélni a játékokról, kiváló szervezés mellett a magyar sportolók nagyszerű eredményt értek el, hiszen a teljes összevetést nézve a magyarok másodikok lettek az Egyesült Államok mögött a megszerzett száz éremmel, köztük negyvenkilenc arannyal, az európai országok sorában pedig a magyar küldöttség lett a legjobban szereplő válogatott.

A Maccabi Európa Játékok jó hírét vitték az országnak, hiszen ausztrál, dél-amerikai, észak-amerikai országok is jelen lehettek meghívottként, de az európai országok képviselői is látták, tapasztalták a remek szervezést, a kiváló sportlétesítményeket, nagyon sokan mondták a versenyek után, hogy jövőre mindenképpen vissza akarnak jönni Magyarországra, Budapestre,mert olyan élményeket szereztek. Nem csupán arról beszélnek, hogy Közép-Európa legnagyobb zsidó közössége él Magyarországon, de azt is látják, egész Európában itt élnek a legnagyobb biztonságban a helyi zsidó közösségek. Megtapasztalták a vendégek, hogy a hétköznapi életben is mennyire virágzó és gazdag a hazai zsidó közösség kulturális élete. Hihetetlen élményt szereztek a Szombatfogadó istentiszteleten a Dohány utcai zsinagógában, ahogy abban is, hogy nem kellett a teljes magyar hadseregnek kivonulni a biztonság érdekében. Persze azért dolgoztak a biztonsági szervek, akiknek a politikus ismét megköszönte a tevékenységüket.

Deutsch Tamás hozzátette, mindenki, aki sportolóként, kísérőként, szurkolóként, önkéntesként vett részt a játékokon, csak megerősítette a zsidóságát ez az egy hét, valamint azt is, a Maccabi Európa Játékoknak megvalósulhat az az öröksége, ami még nem volt a magyar zsidóság történetében, megkezdődtek az előkészítő munkák, melynek eredményeként megvalósul egy zsidó sportközpont Budapesten, ami a magyar és a nem zsidó közösség céljait szolgálja.