Baltával ölte meg nővére barátját egy hajléktalan férfi

Vágólapra másolva!
Összevesztek azon, hogy elfogyott az alkohol, ezért kellett meghalnia annak a hajléktalan férfinak, akit barátnője öccse egy baltával többször is fejbe vert. A férfi olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen meghalt. Gyilkosa élettársával együtt menekült el. 
Vágólapra másolva!

A vádlott élettársával, anyjával, nővérével és annak barátjával élt hajléktalanként egy miskolci társasház mögötti, bozótos területen. Vashulladékok gyűjtéséből szereztek pénzt, így tartották fenn magukat. 2018. július 5-én is együtt gyűjtögettek, amikor a férfi talált egy baltafejet, amelyhez egy fanyelet is illesztett. Aznap este italozni kezdtek, és a férfi nővére kivételével mindegyikük lerészegedett. Amikor az alkohol elfogyott, a férfi élettársa kötekedi, kiabálni kezdett a nővér barátjával, akitől aztán bort követelt.

A vita egyre jobban eldurvult közöttük, majd a férfi végül aludni küldte a nőt.

Ekkor a nő élettársa a kiabálást hallva kezébe vette a baltát és fejbe verte vele nővére barátját.

A megtámadott férfi azonnal megtántorodott és összeesett, de a másik férfi tovább bántalmazta, majd élettársával együtt elmenekült. A baltát közben eldobta.

A férfinak olyan súlyosan megsérült a koponyája, hogy a helyszínen meghalt.

A bíróság a gyilkost 8 év 8 hónap börtönbüntetésre és 8 év közügyektől eltiltásra ítélte. A döntés ellen a vádlott és ügyvédje is fellebbezett, így az ítélet még nem jogerős.