Elvitte magával az óbudai gyilkos a 18 éves lányt

Rendőrök, bűnügyi helyszínelők, III. kerület, Ladik utca, női holttest, gyilkosság
Budapest, 2019. szeptember 28. Rendőrök és bűnügyi helyszínelők a III. kerületi Ladik utcában, ahol egy nő holttestét találták meg 2019. szeptember 28-án. A nő feltehetően bűncselekmény áldozata lett. MTI/Mihádák Zoltán
Vágólapra másolva!
A 26 éves gyilkosnak barátnője nevelőapja szólt, hogy adja fel magát a rendőrségen, ugyanis megtudta, hogy körözik. Ekkor tűnt el a fiatal nővel együtt. A Piliscséven élő család két hétig nem tudta, hogy hol lehet a lány, egészen addig, míg a rendőrök fel nem keresték őket azzal, hogy megtalálták a lány mobiltelefonját. A szülők ugyan még reménykedtek, de sejtették, hogy nagy a baj. 
Vágólapra másolva!

Ahogy az Origo megírta, szombat este egy női holttestet találtak egy elhagyatott házban a budapesti Ladik utcában. A rendőrök azt azonnal tudták, hogy bántalmazásba halhatott bele a nő, de azonosítani nem tudták, ugyanis iratok nem voltak nála, de a telefonját megtalálták.

"Vasárnap reggel jöttek hozzánk a nyomozók azzal a hírrel, hogy megtalálták a lányom telefonját a fővárosban. Nem volt akkor még szó gyilkosságról, nem is mondták, hogy ilyen ügyben jöttek" - mondta el a Blikknek a fiatal nő anyja.

Az asszony hozzátette, hogy később már DNS- mintát kértek tőle. Akkor már tudták, hogy baj van.

– mondta az édesanya.

Ekkor azonban még három napon át reménykedett a család, bíztak benne, hogy a telefont csak ellopták a lánytól, de aztán kiderült, az igazság.

"Szerdán aztán már nem volt miben reménykednünk, telefonáltak, hogy sajnos egyezik a minta. Szörnyű lesz az élet Niki nélkül, de úgy gondolom, az élet igazságos, mindenkinek ugyanazt adja vissza, amit az elkövető adott"

Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

A férfitól a család korábban féltette a lányt, aki szerintük nem szerelemből volt együtt a 26 éves barátjával.

Az anya egyszer hallotta, amint azzal fenyegeti meg, hogy ha megcsalja, megöli a lányt.

- mondta el a Blikknek a lány nevelőapja, Földi Krisztián.

Így bukott le a rendőrök előtt is: szeptember 24-én a XIII. kerületben igazoltatták a feltételezett gyilkost, és bevitték a kapitányságra, mert kiderült, hogy lopás és magánlaksértés miatt körözték. Győrbe szállították át, majd amikor az áldozatot azonosították, összefüggésbe hozták a férfival, és visszaszállították a BRFK-ra, hogy kihallgassák.