Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Deutsch Tamás írásbeli kérdéseket tett fel Soros brüsszeli útjairól

Deutsch Tamás Deutsch Tamás magyar politikus, a Fidesz alapító tagja
Deutsch Tamás EP-képviselő, a Fidesz alapító tagja.
Vágólapra másolva!
Deutsch Tamás európai parlamenti képviselő három írásbeli kérdést tett fel az amerikai milliárdosnak Frans Timmermansszal, az Európai Bizottság alelnökével való találkozóiról. Legfőbbképpen azt szeretné megtudni az Európai Bizottságtól, miről egyeztettek a felek. Logikus, hiszen semmit nem lehet róluk tudni.
Vágólapra másolva!

Beszámoltunk tegnap róla, hogy Soros György Pierre Moscovici, gazdasági és pénzügyekért felelős európai uniós biztossal tárgyalt Davosban. Ahogy az eddig is megszokott volt, ezúttal sem lehet semmit tudni - a találkozó tényét leszámítva - a megbeszélésről. Mivel az amerikai üzletember korábban több alkalommal tárgyalt befolyásos uniós vezetőkkel ismeretlen okokból, Deutsch Tamás, fideszes európai parlamenti képviselő írásban fordult az Európai Bizottsághoz (EB) – ez derült ki a politikus közösségi oldaláról. A következő kérdéseket tette fel Frans Timmermans és Soros György közötti 2017. április 28-ai, 2018. február 1-ei, 2018. április 16-ai, valamint 2018- november 26-ai egyeztetésekről:

  1. Ki kezdeményezte a találkozókat, és azok miért jöttek létre?
  2. Miről volt szó a tárgyalásokon?
  3. Helyénvalónak tartja-e, hogy demokratikus választásokon politikai felhatalmazással nem rendelkező személy, egy ismert üzletember, ilyen gyakorisággal egyeztethessen az Európai Bizottság vezető tisztségviselőivel?

A fideszes politikus kifogásolta továbbá, hogy

  • az elmúlt négy évben Soros György összesen legalább 15 alkalommal folytatott személyes tárgyalást az Európai Bizottság elnökével, első alelnökével, alelnökeivel és biztosokkal.
  • Soros György egyik NGO-ja, az Open Society European Policy Institute lobbistái 2014 és 2018 között legkevesebb 49 alkalommal tárgyaltak az Európai Bizottság vezető tisztségviselőivel (biztosokkal, kabinettagokkal, főigazgatókkal).
  • az Európai Bizottság tagjainak nyilvános naptára szerint Frans Timmermans, az Európai Bizottság alelnöke az elmúlt években legkevesebb négy alkalommal személyes találkozóra fogadta Soros Györgyöt.

Úgy látja, hogy annyiszor, mint Sorosnak az Európai Unió tagországainak egyetlen állam- illetve kormányfőjének sem volt lehetősége az Európai Bizottság vezetőivel közvetlenül egyeztetni.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről