Brurálisan elbánt a rokonaival egy körömi férfi

Vágólapra másolva!
Egy fiatal férfi 2013 júliusától 2017 december elejéig rendszeresen bántotta a Körömön vele együtt élő édesanyját és édesapját, és a sípcsonttörése miatt 2017 augusztusában megműtött, és időszakosan mozgásképtelenné, majd mozgáskorlátozottá vált nagyanyját is. Vádat emeltek ellene.
Vágólapra másolva!

A férfi többnyire azért ütött, hogy pénzt szerezzen tőlük.

Minden egyes támadásnál igyekezett kisebb-nagyobb összeget behajtani a rokonaitól. Előfordult, hogy 400 forintot zsákmányolt, de az is, hogy 3 000 forintot vett el tőlük. Ugyanakkor sokszor nem sikerült pénzhez jutnia.

Legutoljára 2017 december elején történt ilyen támadás. Akkor az anyját ütötte többször fejen, miközben pénzt követelt. Aztán az asszony védelmére kelő apját is megütötte egy székkel, és az ágyban fekvő nagyanyjára is rátámadt.

Az anya a bal szemén sérült meg annyira, hogy maradandó fogyatékosságként sosem fog már vele élesen látni.

Ugyanakkor nem csak a pénz motiválta a fiút. 2013 júliusától pénzszerzési cél nélkül is rendszeresen fenyegette, szidta és bántotta a szüleit és nagyanyját. Előfordult, hogy részegen az édesanyját többször megütötte, a kezét, kisujját megharapta, ököllel orrba ütötte.

Amikor pedig elaludt, fejen ütötte, miközben gyermekmondókát szavalt, ennek a ritmusára rugdosta.

Amikor az áldozat el akart menekülni a lakásból, hogy rendőri segítséget hívjon, a férfi elé állt. Amikor sikerült, a telefonfülkéből rángatta ki a hajánál és házukig húzta. Nagyanyja karját is megharapta, az apját 2017 júniusában a lakásukon kívül is bántotta.

Egy bolt előtt megrángatta, ököllel megütötte, a fejét a lépcsőfokba verte.

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt a 27 éves férfi ellen bűncselekmény elhárítására, idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás, maradandó fogyatékosságot okozó könnyű testi sértés, testi sértéssel, személyi szabadság megsértésével, kényszerítéssel elkövetett kapcsolati erőszak és garázdaság vétsége miatt.

Az ügyészség a letartóztatásban lévő vádlottal szemben fegyházbüntetést, mellékbüntetésként közügyektől eltiltást, valamint vagyonelkobzást indítványozott.