Gyurcsány embere annak idején alpolgármesterként már fél Szolnokot eladta, most mégis visszatérne

Vágólapra másolva!
A Gyurcsány-Bajnai-rendszer újraépítésére készül a baloldal az önkormányzati választásokon – mondta el Rogán Antal, a miniszterelnök kabinetfőnöke a Bayer Showban néhány héttel ezelőtt. A gondolat igazsága Szolnokon is egyértelmű: Gyurcsány régi embere, Radócz Zoltán kívánja visszaszerezni a korábban méltán elbukott gazdasági és politikai érdekeltségét. Ahogy arról a Pesti Srácok beszámolt, szakértői számítások szerint Radócz 2002-2006 között 70 önkormányzati tulajdonban levő ingatlant értékesített bruttó 1,698 milliárd forint összegért, ezzel 1.5-2 milliárd forintnyi kárt okozva Szolnok városának. Most pedig az ellenzékiek polgármester-jelöltjeként próbál ismét az önkormányzati vagyon közelébe férkőzni. Elherdált városi vagyon sorsára jutott a városi mozi is, amelyet annak idején 25 millió forintért értékesítettek, most pedig 200 millió forintért árulják a cikk szerint.
Vágólapra másolva!

A cikk beszámolt arról, hogy „Egy jobb Szolnokért!" jelmondattal indul választási kampány-körútjába Radócz Zoltán polgármesterjelölt és képviselő-jelölti csapata, akit kilenc párt és szervezet támogat. A polgármesterjelölt szerint a jelenlegi városvezetés "nagyon elfáradt már, nem képes felrázni sem a várost, sem a lakosságát, miközben feje tetején áll az ország, benne a megyeszékhely, amit a közös ellenzéki összefogás által lehet újra talpára állítani."

A Pesti Srácok által közzétett dokumentumok alapján azonban megállapítható, hogy sokkal jobb a városnak, ha a Radócz-féle bagázs nem próbál meg "új színt" (mondjuk pirosat vagy lilát) vinni a városba.

Forrás: Facebook

Az ellenzékiek polgármesterjelöltje régi motoros Gyurcsányék csapatában, hiszen a baloldali kormányok alatt már az akkori MSZP politikusaként tevékenykedett: 2008-ig az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium térségi koordinátora, majd 2002 -2006 között Szolnok Megyei Jogú Város alpolgármestere lett, (pénzügyi, városfejlesztési, vagyongazdálkodási, városi rendezvények, városmarketing és sport területek irányítása tartozott hozzá), valamint az Észak- Alföldi Regionális Fejlesztési Tanács Tagja és a Környezetvédelmi munkabizottság elnöke is volt.

A PS beszámolt arról is, hogy Radócz tevékenységének köszönhetően egy szakértő vélemény szerint mintegy 1,5-2 milliárdnyi veszteséget könyvelhetett el Szolnok.

Forrás: Pesti Srácok

Úgy tűnik, alpolgármesterként szinte sportot űzött az értékes belvárosi ingatlanok eladásából, a szocialisták helyi embere 2002-2006 között 70 önkormányzati tulajdonban levő ingatlant értékesített bruttó 1,698 milliárd forint összegért.

A pénzügyekért, vagyonért felelős vezetőként a város legértékesebb ingatlanait sikerült eladnia, sokszor mélyen az értékbecslés alatti áron. Számol be a cikk.

Az iszolnok birtokába jutott szerződések szerint ő volt az aláírója a Tallinn városrész közkedvelt közösségi épületének, a Tallinn Mozi eladásának is.

A séma általában az volt, hogy az értékbecslés összegét nem fogadta el a vevő, ekkor új értékbecslést készíttetett az önkormányzat, amelyben nyomott ár szerepelt, és ezen az áron értékesítették.

Így jártak el a város közkedvelt, sokáig legmodernebbnek számító, kényelmes filmszínházának, a Tallinn Mozinak eladásánál is. Az épület "piacra bocsátását" előkészítendő, megrendelték az értékbecslést a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Illetékhivataltól. Az ottani szakemberek el is készítették az anyagot 2004. április 5-én, s részletesen megvizsgálva az épületet, a környezetet, minden ilyenkor fontos szempontot, bruttó 50 millió forintban határozták meg az értékét.

Ezután megbíztak egy értékbecslőt, aki június 9-én, tehát két hónappal az illetékhivatal értékbecslését követően 25 millió forintban határozta meg annak értékét. Érdekes módon ezt az árat fogadták el az önkormányzat oldaláról,

az 1104 négyzetméteres ingatlan négyzetméterenkénti 22 645 forintos ára alighanem sajátos világcsúcs.

Jelenleg az épületet 200 millióért árulják, időközben ugyanis többször is gazdát cserélt.

Forrás: Pesti Srácok

A cikk beszámolt egy másik esetről is, amely során Radócz Zoltán négy nappal a 2006-os önkormányzati választások előtt egy baloldali aktivistának eladott féláron (a hivatalos értékbecslés 10 millióra tartotta a két ingatlant) egy üzlethelyiséget és egy üzletnek is használható kis lakást.

Forrás: Pesti Srácok

Forrás: Pesti Srácok

A cikk arról is ír, hogy Radóczék a hatalom visszaszerzése érdekében semmilyen eszköztől nem riadnak vissza, hiszen még a polgármestert otthonában, a családja körében is fotózták paparazzo módjára.

De hiába a mocskos kampány, mondhatni kár a gőzért, hiszen többek közt a helyi vállalkozások is a napokban bejelentették, hogy ők is Szalay Ferenc mellett állnak.

A Béres Gyógyszergyár cégvezetője úgy fogalmazott: az erős gazdaság a város jólétének alapja, az üzemek, vállalatok betelepítésében Szalay Ferenc fontos szerepet vállalt, így a további évek gyarapodását a fideszes polgármester városvezetésével képzelik el.